7 entry daha
  • add (bkz: attention deficit disorder)'den muzdarip bir adamın kendi hayatını kolaylaştırmak adına uydurduğu, kendi ifadesiyle "dijital çağ için analog sistem".

    basitçe anlatmak gerekirse bir defter edinip aklınızdaki herşeyi madde madde yazıyorsunuz. bunu da bir düzene oturtuyorsunuz. birkaç çeşit madde türü var, yapılacaklar, etkinlikler ve notlar gibi. bunları kendinize göre işliyorsunuz. ryder, olayın esas oğlanı, bu konuda bize rehberlik ediyor tabi*.

    asıl anlamadığım şey ise bu kadar minimal ve tamamen fayda odaklı bir yöntem nasıl oluyor da hanımkızlarımız tarafından bu kadar süslü püslü, amacından sapmış bir hale getiriliyor? (bkz: dostum bullet journal demişsiniz ama bu resmen kusturmalı boşnak journal'ı) inanmayan youtube'a bullet journal yazıp aratsın bi hele. bundan 200 sene sonra torunlarımız bullet journal'larımızı görüp incelediğinde utanmayacak mıyız? yüzümüz kızarmayacak mı? ellerim kırılaydı da rengarenk boyamayaydım şu curnal'imi demeyecek miyiz a dostlar? art nouveau zalımlıktır demeyecek miyiz?

    neyse ya, bana ne oluyorsa? özür dilerim efendim.
    nerede kalmıştık? heh, yılın bu zamanları beni hep bir yeni ajanda bulma telaşı alır durur. devamlı kullandığım ajanda suyunu çekmiş, piyasada yok gibi bu sene yine, geç kaldım. zaten çok pahalılaştı. geçen yıl da bir değişikliğe gitmek istiyordum ama sonra vazgeçtim. acaba bu sene bullet journal'a mı geçsem diyorum. ajandadan bullet journal'a geçmeyi deneyip memnun kalan var mıdır? tavsiyeler?

    not: haftalık planlayıcı diye geçen ajanda tipinden kullandım bugüne kadar hep. solda bir hafta, sağda defter sayfası.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap