847 entry daha
  • son meetup sonrasi beklenen somut seyler olmayinca marketin tepkisini 3.2 lere kadar duserek goren coin.

    o gun dominic amcam bu meetuplari fazla buyutmeyin hype yaratmayin diye yaziyordu.

    ıota icin elestirel bakmak gerekirse; su elimizde pek bir sey yok, uzun donem elinde hold etmeyi dusunen insanlar pek bir sey kaybetmedi. anca kar realizasyonunu kullanara al sat yaptilarsa elindeki iota miktarini arttirdilar. bir kismi 1 usd seviyelerinde alip takip etmeyi birakti.

    acikcasi bu coin alip unutun dedigimiz turden bir coin. unutun derken cikarmayi dusundukleri (buyuk ihtimal ocak ayi ) wallet i bekleyip wallet a atin ve ara ara takip ederek unutun.

    yok ben gaza geldim bu 6 ya cikti kisa donemde tekrar 6 lara cikar al sat yapacagim derseniz arastirmak gerek.

    bu ay bir cok meetup var ancak anladik ki meetuplardan pek bir olay cikmiyor. canli bile izlemeniz bir iskence. anca meetuplarin herhangi birinde adamgib roadmap ini gostererek somut bir seylerle ortaya cikmasi lazim.

    eger bu olursa coin zaten 5 e cikmaya dunden razi bir durumda, olmaz ise son bir kac gundeki gibi asagi yukari tabanini gene bulmaya calisacaktir.

    bundan sonra ne olacak peki derseniz;

    tradeview da 5 tane analizi paylasmak istiyorum. genel kani ne diye;
    (analizleri ben yapmadim yapanlarinkini paylasiyorum ama ortalama cogu ayni minvalde, sizde iota/usd paritesine bakarak inceleyebilirsiniz)
    (evet usd cinsinden soyluyorum iota/btc paritesi beni ilgilendirmiyor)
    ek-bu arada bu analizleri millet neye gore yapiyor, ucgen ciziyorlar bu ucgenler nerden geliyor derseniz surayi bir inceleyiniz.

    ornek1
    arkadasimiz iota nin genis bir aralikta oldugunu belirterek 4.7 usd seviyesine cikip 2.7 de tabanini bularak 4.7 uzerine cikacabilecegini belirtmis.

    ornek2
    bu arkadas biraz iddiali davranark 8usd ye cikacak basligini koymus. klasik herkesin kullandigi ucgen analizini kullanmis. gittikce daralan ucgen pozisyonunda oldugunu soylemis. gerci ucgen gittikce buyumus tabi. 3.2 seviyelerini support olarak gostermis, 3.2 den asagi dusmesinin zor oldugunu soyluyor yani. ımkansiz degil olursa 3.2 stop loss yapilir en kotu bu adamin dediklerine bakarsaniz. neyse ucgen daraldikca bir iki 4.usd seviyesine cikip inmesinden sonra 8 usd ye kadar cikabilecegini belirtmis. bana kalirsa 8usd cok. benim beklentim 5usd 6usd max, sahsen satisim %50 5usd %50 5usd uzeri satabildigim maks.

    ornek 3
    simdiki arkadasimizi to the mooon, diyerek (bu arada to the moon tabiri genelde ucacak aya kacacak cok yukselecek anlaminda kullanirlar efenim) diger arkadasin aksina 5.5 seviyesini moon demis. en fazla 3.6 seviyesine dusup, 4.48 usd seviyesindeki ust baraji kirarsa 5.5 e ziplayacagini belirtmis. pozisyon aliniz diyerek dusebildiginiz yerden alim yapiniz demis

    ornek4
    digerlerine gore daha makro seviyeden bakan bir analiz. basta kucuk daralan ucgen cizerek tahmin etmis, ardindan 4.1 supportunda kirilip trend asagi gidince, dusme trendini de icine alan buyuk ucgeni gostermis. sonra dusme trendinin kendi supportlarini da ayri gostermis. ıki yonden bakilabilir, dusme trendinde 4.01 seviyelerinden tekrar duserek buyuk icgenin 4.3 tavanina gelmesi, bunu kirarsa 5 seviyesine cikabilmesi. buyuk ucgen acisindan bakildiginda 3 usd support ve 4.3 seviyesinde tavan arasinda gelerek 5 seviyesine cikabilmesi.

    ornek5
    bu arkadas supportun 3.5 seviyelerinden basladigi yukselis trendinde oldugunu belirtmis.5.1 seviyesine cikinca tavani kiramaz deyip 2.62 seviyelerinde tabani bulur demis.

    simdi genel ortak kani 5 seviyelerine cikacagi. trend analizlerine gore boyle. bunlar market tepkisini alim ve satimlar ile gozlemleyerek ve olabilecek eventleri de hesap ederek yapilan seyler ancaak bu sure boyunca ek bir event olmasi butun bu analizleri cope atabilir. o yuzden yatiriminizi hersey degerlendirerek yapin. duserse cok kaybetmeyin, artarsa sak diye satmayin.

    bir arkadas yazmisti katiliyorum elinde 1usd iken aldigin 1000 iota varsa sen bunu uzun sure hold ediyorsan eyvallah ancak iyi yorumluyarak elindeki 1000iotayi 5 seviyesinde satip tekrar 3.5 4 lerde alarak arttirabilirsiniz.yani sunu demek istiyorum ola ki 7 lere ciktiginda aa ne guzel 7 ye cikti hold ediyorum demeyiniz. satiniz. dusuk seviyede gene aliniz. ıota bu kisa vadeli trade isleri icin gayet uygun hype a sahip. kullaniniz.

    nasil alirim diyenlere veya alis satis sirasinda yasanilan sikintilarinda eklendigi iota aldim ben ne yapiyorum rehberi icin buyrunuz.(bkz: #72464354)
508 entry daha
hesabın var mı? giriş yap