10 entry daha
  • sözlükte vardır böyleleri.

    misal sizle yazışır yazışır ve konuşma bitmemiştir, sizin entrylerinizi beğendiğini söyler. aylardır sizi takip ettiğini söyler ve sizde fark etmişsinizdir zaten takip ettiğini.

    başkalarıyla da haliyle yazışır ve birden bire size "dubai" "finans" ve ingilizce iş terimleri ile dolu vs orta uzunlukta bir mesaj gelir. sonra da yanlışlıkla attınız galiba diyince "ay işte çok kişi ile konuşunca karışıyor kimle ne konuştuğum" filan der. 1.si benim aylardır entrylerimi takip ediyorsun ve bir sürü mesaj atıyorsun. diyelim mesaj kutundan mesajları sildin, nikimi bilmemen imkansız. 2.si zaten mesaj kutusunda yazışmalarımız duruyorsa girip orada sohbeti görüp yanlışlıkla hadi kopyala yapıştır yaptın yollaya basman imkansız. yani velhasıl, bu numaraları yemiyoruz sevgili bacılarım. (sözlüğün mesajlaşma sistemi, telefondan watsapa girip yanlışlıkla hızlıca mesaj atayım derken başkasına gönderme gibi bir duruma fırsat vermiyor takdir edersiniz ki.)

    anladık, ilk fırsatta "beni takip et" diyip ahahah diye samimi olmaya çalıştığınız insana, altan alta aşırı dolu, kariyerli, dubai ile filan ilgisi olan biri olduğunuz mesajını vermeye çalışıyorsunuz. hatta bunla da yetinmeyip birkaç kere hem kariyer hem yemek hem ev işi yaptığınızı söylüyorsunuz. ama biz de salak değiliz, yemiyoruz. otur sıfır, iş kadını! daha iyi taktiklerle gel (bkz: klasik yalanlar)

    valla ibret alıp dayanamadım yazdım. şu sözlükte niye kendisini "ay ben süperim" "ay ben çok aranan biriyim" tarzında pazarlamaya çalışan kişiler veya durun kadınlar var? genellikle bu tarz entryleri ve mesajları kadınlarda görüyorum. bırak da benim için çok aranan biriysen, ben seni ararım zaten. ciddi ciddi kendisini "ben çok aranan biriyim" diye özelden tanıtma görgüsünde kişiler var sözlükte.

    (bu arada 80 kez mesajlaşmanın sonlarına dek cinsiyetimi de söylemedim. ama kafasına göre kadın sanıp ona göre mesaj atan da oluyor erkek olduğumu düşünüp atan da...her iki olasılıkta da dikkat çekmek istediğim mesele; kendisi için mesele karşı cins meselesi olmasa bile, konuştuğun kişi hemcinsin olsun olmasın, yani bir flört amacı güt gütme, bir insanın psikolojik bir vaka gibi aşırı süper aşırı yetenekli olduğunu daha henüz tanımadığı bir insana tanıtma ve onunla daha bir karşı taraf bakalım istiyor mu diye tartmadan paldır küldür samimiyet kurma çabası... dışarıda yeterince takdirle okşanmıyorsa demek ki, müthiş yeteneklerinin övülmesini istiyor...)

    bir durun bakın bari, ısrarla kendinizin ne kadar süper olduğunuzu filan ispat çabasında komiğimdir filan yazarken, karşı taraf niye "ben de şöyleyimdir" demiyor. hadi bari bunu yapmadan bir bakın karşı taraf sizle sizin gibi samimi mi olmaya çalışıyor, yoksa mesafeli mi? komiksen, zaten bırak da ben güleyim sana, ne alaka yani sürekli kendini her alanda her konuda süper kadın gösterme çabası? "ortalamanın üstünde bir güzelliğim var" yazan kadın entrylerini gördükten sonra zaten şaşmamak gerek bunlara.

    ibret gözlüğümü taktım, belli bir yaşa gelmiş insanların taklalarını, sosyal tatminsizliklerini şaşkınlıkla izliyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap