8 entry daha
  • bilgisayardan, programlamadan filan anlayan bir yigin adamin is tenkit etmeye gelince ne kadar hasin olabildiğini gormeme vesile olmus linux dagitimidir kendisi (bu baglamda "iyi ki çikmis").. "basin" denen müessesenin türkiye'de ne mal oldugu zaten biliniyordu, onlarin popülistlikleri de baki.

    bu projenin svn deposunda duran yeni ve ozgun uygulamalarin acip bir kaynak koduna bakmayanlar, bu dagitim projesi tarafindan su ana kadar herkesin varliginin farkinda oldugu ve türkçe'nin yillardir sürünmesine neden olan teknik problemlerle ilgili bircok yamayi kde'ye, awk'ye, mplayer'a, xine'a, emacs'e, samba'ya ve daha nice açik kaynak kodlu uygulamaya kabul ettirmis olan bu dagitim projesinde neyin "farkli" oldugunu gormek istemezler. "biraz yerellestirme yapmislar", "biraz da arayüzü degistirmisler" derler.

    bu süper linux, hiper bilisim bilginlerinin, ucundan tutmadiklari calismalara bok atarak prim yapmalari sadece bizim ulusumuza ait bir nitelik olmamakla beraber bu cografyada metrekareye düsen "kirici insan" sayisi diger yerlere göre daha fazla ne yazik ki.

    kaynak kodlar ortada (https://svn.pardus.org.tr/uludag/trunk/comar/), ben bu islerden anlarim diyenler okuyup anlasin diye belgeler ortada (http://www.pardus.org.tr/projeler/comar/index.html), insanlar gelip soru sorsun, takip etsin diye e-posta listeleri ortada (http://liste.pardus.org.tr/), paket yoneticisi ortada (http://www.pardus.org.tr/projeler/pisi/index.html), "baska bir dagitim projesine destek verselerdi daha iyi olurdu" diyenler o baska dagitim projesinin gerekmesine ragmen yapmadigi nelerin bu projede yapildigini gelip gorsunler diye web sayfasi da var iyi kotu (http://www.pardus.org.tr/) .. sanki bunu her gün birileri yapiyormus gibi konusmak kolay.

    dünyanin herhangi bir yerinde bu dagitimda yapilan en önemli ve hatta tek seyin kde'ye skin giydirildigini sanacak kadar cahil olanlar, sadece bu ülkede bunu ulu orta söyleyecek cesareti ve yüzsüzlügü kendilerinde bulabilirler.

    edit: pardus 2007
    edit: pardus 2008
    edit: pardus 2009
732 entry daha
hesabın var mı? giriş yap