4 entry daha
  • kripto para birimlerini cpu, gpu, asic gibi bilgisayar bileşenleriyle "kazmaya" verilen genelgeçer isim.

    "ev şartlarında mining karlı değil" diye ezberden konuşan arkadaşlar lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanların potansiyel kazançlarını engellemesinler. kendi yaptığım mining'den örnek vermek istiyorum:

    evimdeki pc'ye oyun için gtx 1050 ti alacaktım, aklımda hiç mining düşüncesi yoktu. biraz araştırınca bütçemi biraz zorlarsam gtx 1070 8 gb alabileceğimi ve bu kartı mining için kullanabileceğimi gördüm. ve 2350 tl'ye 6 taksitle galax gtx 1070 aldım. ethereum vb. birkaç denemeden sonra şimdilik bulduğum en karlı mining yöntemi olarak mining pool hub üzerinden vertcoin kazmayı buldum. akşam işten eve gelince mining'i durdurup birkaç saat pubg, cs:go falan oynuyorum ve bunun dışında pc hep mining modunda duruyor. bu şekilde kazdığım 24 saatlik vertcoin miktarı 0,405 vtc.

    kar-maliyet analizi yapmak üzere mining sırasında pc'nin güç tüketimini power kablosundan geçen akımı klemp ampermetreyle ölçerek yaptım ve gördüm ki 330wh bir tüketimim oluyor. 1 kwh elektrik parasını 0,44 kuruş olarak aldığım zaman günlük 3,48 tl elektrik tüketimim oluyor. 1 vertcoin'in bugünkü değeri ise 9,79$. yani günde 3,96$ bırakıyor. doları 3,8tl olarak alırsak 15 tl getirisi var mining'in, 3,5 tl düştüğümüzde ise elime geçen para günlük 11,5 tl net kar olmuş oluyor. aylık 345 tl net kar.

    kartın kendi maliyetini kurtarması 7 ay sürecek evet, ama tekrar ediyorum bu örnek özelinde konuşacak olursak ben zaten oyun için bir ekran kartı alıyordum, iyisini almış oldum. oyunumu da oynuyorum, mining'imi de yapıyorum. ve vertcoin bu kar oranında devam ederse 1-2 ay daha, bir ekran kartı daha alıp atıl duran diğer pcye takacağım ve onu mining pc yapacağım. kim bilir belki ileride yavaştan mining rig'e doğru evrilir bu sistem de...

    demeye çalıştığım ezbere cümlelerle işkembeden sallayarak insanların hevesini kırmayın. verilerle gelin, net olun.

    edit: nicehash'e yani kürkçü dükkanına geri döndüm. günde ortalama 4,5 dolarlık btc kazıyor.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap