130 entry daha
  • aslında her seyden zehirlenilebiliyormus. ben etten zehirlendim. hayatımda ilk kez, ki soylemesi ayıp domuz gibi bunyem vardir. disardan her yerden her seyi yerim. yani yerdim bundan sonra tovbe. he bu arada evdeki etten zehirlendim onu da belirteyim. ayni anda regl iken.

    benimki uykudan uyandiktan sonra garip bir hissiyat ile basladi tabi anlamadim ne oldugunu. derken 15 dk sonra kendimi klozette buldum. 15 dk sonra ve 15 dk sonra daha. en son cıktigimda boyle bildiginiz hani su eski tip musluklar vardir ya, cevirmeli, onu acinca su dumduz akar ya son cıkısım aynen o sekildeydi. dermansiz dusecegimi tahmin ettigim icin hemen yuksek degerli bir soda ictim, 1 lt suyu da yanima aldim ve dr'ye gittim. neyse doktor muayene kan aldi vs derken besin zehirlenmesi dedi. cok sansliyiz ki henuz kusma yok hemen antibiyotik tedavisine baslayacagiz dedi ve ilk antibiyotigi daha muayenehanesinde verip 3 saat kadar beni bekletti. yalniz yasadigim icin durumum ilerlerse ve serum vermesi gerekirse diye beni orada tuttugunu soyledi. neyse evden ciktigimda saat 1 idi 5 bucuk gibi eve geldim. kusma olmamasi tabi cok sevindirici. neyse ben de seviniyorum oh kusmasiz atlattim vs diye.

    ilk iki gun donma, terleme, halsizlik ve istahsizlik disinda iyiydi. en azindan kusmasiz atlattigima seviniyordum. ikinci gunden itibaren gozlerimin etrafinda morumsu kahverengi renk degisimleri oldu, dikkatimi cekti ama uzerinde durmadim ne de olsa antibiyotigimi* ve reflor'u duzenli kullaniyordum.

    ucuncu gun anlam veremedigim inanilmazzz bir halsizlikle kalktim ama oyle boyle degil. ıstahsizlik zaten var ilac saatim geliyor iki lokma bir sey yemeli ve ilac icmeliyim. mutfaga gidip bir seyler hazirladim ve 1 haslanmis yumurtanin yarisini cok az ekmek, yarim bardak da cay tum yiyebildigim bu. neyse ilaci icip uzandim durdugum yerde uyuyakalmisim. aksam kapi caldi 8 bucukta ona uyandim, kresin servisi kopegimi getirdi. mamasini suyunu koydum yine uzandim ve yine saniyesinde uyuyakalmisim. gece 1 gibi uyandim vucudum sirilsiklam, kalktim elimi kaldiramiyorum o kdr halsizim, ilac saatim geliyor yine bir seyler yemem gerek. mutfaga gittim ama durdugum yerde boyle garip garip terliyorum. neyse iki lokma zar zor bir sey yedim, ilacimi ictim birden mide bulantisi basladi. salona gidip uzandim soguk sicak terleme sadece soguk terlemeye dondu bu kez. 2-3 dk sonra mide bulantisi ile klozete kostum ve vucudumum icindeki her sey disari cikti. elime bir poset alip geri dondum. kusunca rahatlayacagimi dusundum, erken sevinmisim. 5 dk sonra kusma tekrar basladi ama normal bir kusma da degil boyle terlemeli, zaten halsizsin boyle tovbe estagfurullah, insanin aklina cok kotu seyler getiren bir kusma. tekrar salona geri dondum baktim bulanti devam ediyor, napim burada dusup bayilicam aklimdan gecen tek sey bu. o sirada tekrar kusmaya basladim gordugum ilk poseti aldim kapiya yoneldim anahtari cektim ve kapidan adimimi atar atmaz yine kusmaya basladim. o anda o kadar kotu hissettim ki aklimdan gecen tek dusunce burada bayilacagim ve kimsenin haberi olmayacak. gece saat 1 bucuk. bu dusuncelerle terlik vs elimdeki posete kusa kusa 3 kat asagidaki komsumun kapisini caldim sagolsunlar hemen acile kaldirdilar beni. serum, parol, mide ilaclari vs sabah döndük. acildeki doktora sordum kusma baslar baslamaz gelmekle cok iyi yapmissiniz dedi. ılk kusmadan snr insan biraz rahatliyor ona guvenerek gecer belki diye beklememek gerekiyormus.

    neyse serumdan sonra baya bir toparladim bir daha kusmadim ama inanilmaz halsizlik ve istahsizlik devam etti. 5. gunun aksami artik babami cagirmak zorunda kaldim cunku halsizlik o kadar artti ki kalkip su koyamayacak duruma geldim. pzt gunu kontrolum vardi halsizlikten gidemedim. su anda istahim iyi normal bir insan gibi olmasa da enerjimi karsilayabilecek kadar yemek yiyebiliyorum. bu olay vucudu nasil hirpaliyorsa 15-16 saat deliksiz uyuyorum iki gundur. pzt gidemedigimiz dr kontrolune de dun gittik. halsizligin neden bir haftadir tedaviye ragmen gecmedigini ve bu kadar uyudugumu sordum. yasadigimin agir bir zehirlenme oldugunu, bu semptomlarin normal oldugunu bir hafta kadar surebilecegini soyledi. yani ucuz atlatmisiz soylediklerinden anladigim. en kotu zehirlenmeler tavuk, ardindan et zehirlenmesi oluyormus.

    benim hatam ilk gunden antibiyotige baslandigi icin ona guvenmek oldu. ama demek ki insan vucudunun isleyisi ve savunma mekanizmasi farkli işliyor. ayni anda regl oldugum icin de bu kadar hirpalanmisim doktorun dedigine gore.

    ve bu tip durumlarla karsilasan yalniz yasayan arkadaslar kesinlikle beklemesinler. ben babami taa baska bir sehirden getirmek istemedim, antibiyotige guvenerek toparlarim sandim ama umdugum gibi olmadi. bu tip durumlarda insanin yaninda birisi olmali. cunku herkesin bunyesi farkli x kisisinin dayandigi sivi kaybina y kisisi dayanamayabilir ve bilinc kaybi gerceklesebilir. en azindan bir yakininiza evinizin anahtarini verin ve saatte bir sizi yoklamasini rica edin. bunlar onemli.

    bir kere yasadim bir daha evlerden ırak.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap