9 entry daha
  • motor gücü bir çok yerde yanlış yazılır. bildiğim kadarı ile 2 litrelik 16v motoru 125 bg güç üretir. üretildiği yıl olan 1990’da bu güç kötü sayılmaz, ama kendisini “efsane” olarak nitelendirmeye de pek lüzum yok. aynı sene peugeot 1.9 8v motordan 128 bg alıyordu. honda ise 1.6 16v motordan 125 bg çıkartmıştı.

    arkadan itişli olup, görece hafif yapısı ve uzun oluşu sebebi ile virajlarda arkası çabuk gelir. eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. şasisi kötü değildir, yani proje aracı olarak kötü bir seçim olmaz. birkaç yıla kadar, fiyatlarının yükselebileceğini öngörüyorum. 4-5 kişi ciddi uğraş verip, düzgün işler çıkartırsa, onlara özenenler sayesinde araçların piyasası yükseliyor malumunuz.

    araç drift için uygun. kule gergileri şart. motor iyi durumda ise, düşük basınçlı üstten turboya uygun. ama girmişken kol-piston forged yapılıp bir de efi sistemi, güzel bir yazılım, 1,5 barda yürüyen harika bir otomobiliniz olur.

    yurtdışında hazır roll-cage kitleri mevcut. özellikle ingiltere’de parça bulmak olası. gümrükten sokma konusunda sıkıntı yoksa, bir 320i’den daha ilginç ve orijinal bir proje çıkartılabilir.

    edit: üstten çift egzantrikli olduğu için, 16v diye biliyordum ben bu otomobili. lakin 8v olacak. 2.0 8v dohc ve 125 bg
hesabın var mı? giriş yap