70 entry daha
  • bazı tiplemelerin iyimserliğine hastayım abi.

    adam uçağa atlayıp kanada'ya gidip "ben türkiye'de baskı gören bir ateistim" deyince vatandaşlık alacağını sanıyor. öyle olsa arabistan'da, iran'da filan insan kalmazdı. adamlar geçen sene afganistan'da taliban'ın açık açık tehdit ettiği birini "hayati tehliken olduğuna dair yeterince kanıt yok" diye geri yolladılar, sonra taliban adamı ve ailesini kıtır kıtır kesti. adamlar gerçekten ihtiyacı olan mültecileri bile almamak için kırk dereden su getiriyor, seni ne yapsınlar?

    toronto star'da çıkan bir habere göre geçen sene kanada'da mülteciliğe 17 bin kişi başvurmuş ve bunlardan 1100 kadarına yani %8'ine (edit: %6,5 olacak) onay çıkmış. üstelik bunların içinde gerçekten savaş olan ülkelerden gelen insanlar ve abd haiti'den gelen mültecilerin vizesini iptal ettiği için oradan başvuranlar da varmış. adamlar suriye'den giden mülteciye bile "hayatının tehlikede olduğunu kanıtla" diye soruyorlar. mesela suriyeli biri ailesinin 4-5 üyesinin ışid tarafından katledildiğini gösteren bir gazete kupürünü kaynak göstererek zar zor mülteci vizesi almış. birçoğunun elinde somut kanıt olmadığı için elleri boş dönmüşler.

    müslüman olmasıyla bilinen kanada göçmen bakanı ahmed hussen 2 gün önce ne demiş: “canada’s refugee system isn’t for those seeking a better economic life; ıt provides protection to refugees who have a well-founded fear of persecution”. türkçe'ye çevirelim: "kanada'nın mülteci sistemi daha iyi (ekonomik) yaşam şartları arayanlar için değil, gerçekten tehlikede olanları korumak için var" demiş. adamların önceliği suriye'den, ırak'tan, savaş ve katliam yaşanan ülkelerden göçen ve gerçekten hayati tehlikesi olan insanlar. yoksa "türkiye'den bıktım yaa, siktir olup gidecem" diyenler değil. ılık götlü kardeşim, sen mülteci kapsamına girmiyorsun. ben de ateistim (allah yok, dinler yalan) ama her "ateist olduğum için baskı görüyorum" diyene mültecilik verseler arap ülkelerinde kimse kalmaz. adamlar bu şekilde mültecilik verseler en dinci tipler bile ateist olduğunu iddia ederek kapağı oralara atmaya çalışır.

    adamlar yılda 1000-1500 mülteci alıyorken ve dünyada bu kadar savaş ve katliamların olduğu yerler varken mülteci kotasını oturduğu yerden rahat batan tiplemelere harcamazlar. sen olduğunu zannettiğin kadar donanımlı, eğitimli ve zekiysen zaten normal yolla başvur ve çalışma izni verirler. madem ülke ortalamasının çok üzerindesin ve çomarlarla yaşamaktan bıktın, o zaman ülkeden kaçmak için neden mümkün olan en çomarca yöntemi kullanmaya çalışıyorsun ki?

    söylediğin kadar donanımlıysan iş bul, burs bul, sponsor bul, bir şekilde işi hallet. yoksa binbir üçkağıtla yurtdışına kapağı atmaya çalışacaksan bok attığın ve onlarla yaşamaktan bıktım dediğin çomarlardan ne farkın kalıyor?
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap