5672 entry daha
  • bitcoin nasıl alınır?
    en az kaç lirayla nasıl başlanır?
    buyrun!
    (eksik veya yanlış bir bilgi verdiysem yeşillendirin)
    #72916606 --> free bitcoin için de şuraya lütfen!
    free bitcoin emining sitesi
    türk borsaları karşılaştırması
    uzman falan değilim tamamen ekşi sözlükte okuduklarım ve kendi yaşadığım deneyimler doğrultusunda yazıyı yazdım.

    hocam diyelim 100 lira bir bakiyeniz var ve hiç bilginiz yok bu konuda. işe direk şöyle başlıyorsunuz. ilk önce tr hesaplı bir borsaya kaydoluyorsunuz. türkiye'de üç sağlam tr coin borsası var. paribu, koinim.com, btctürk.

    bu birinci adım bu borsalardan birine kaydolarak direk btc işine girişebiliyorsunuz fakat bu başlangıç. şimdi ayrıntılara giriyorum.
    paribu çok komisyon kesiyor ve orada sadece btc satın alınıyor. eğer siz paranıza para katmak istiyorsanız yabancı bir borsaya ihtiyacınız var. bu yüzden binance her zaman iyidir. binance'a kayıt olmuşsun zaten. senin yapman gereken btctürk veya koinim.com'dan birine üye olman. oraya tl yatırıyorsun. sonra siteden etherium veya litecoin alıyorsun. istersen direk bitcoin de alabilirsin fakat komisyon yüksek kesiliyor binance'a aktarırken.

    şimdi kim ne satıyor tr'de onları anlatayım.
    eğer btc türk ile başlarsan işe direk 1000 lira yatırman lazım. ki bu işimize gelmez çünkü düşük bir parayla da işe girmemiz lazım. o yüzden bunu eliyoruz.

    paribu ile girersen 500 tl aşağısını kabul etmiyor ve sadece btc satıyor. bu da işimize gelmez.

    en iyisi koinim.com. istediğin mevlayı yatırabiliyorsun. 13 lira yatırdım en son sen düşün :)
    şimdi koinim.com'da karar kıldık diyelim. buraya gerekli evrakları fotoğraflayıp gönderiyorsun. işte ikametgah, kimlik fotoğrafı arkalı önlü, bir de bir yazı yazıp kendi suratında gözükecek şekilde fotoğraf çekip onlara gönderiyorsun. zaten en çok zaman alan kısım burası. yani onaylanma süreci 1 ile 7 gün arasında değişiyor.

    eğer sen dersen : '' ben bu kadar bekleyemem.'' o zaman direk kayıt ile paribuya yönlendirebilirim seni. ama orada da en alt bakiyen 500 lira olmalı. unutma. yani sabır önemli kayıt olma noktasında.

    kaydını koinim'e yaptırdığını varsayıyoruz. senden ricam btc almaman. çünkü btc alıp direk binance'a aktarırsan yüksek komisyon kesiliyor. eğer etherium veya litecoin alırsan daha az komisyon kesiliyor.
    örnek verecek olursak:
    1000 liralık btc aldın bunun 350 si komisyon
    eğer 1000 liralık ltc alırsan bunun 1 lirası komisyona gider.
    anlaman için bu sayıları veriyorum gerçekle alakası yok yani buna yakın kesiliyor.

    hadi litecoini'i aldın sonra ne yapıcaksın?
    binance'a geçip funds kısmına geliyorsun orada ltc yazan yere gelip deposit'e tıklıyorsun. sonra çıkan cüzdan adresini kopyalayıp koinim.com'a geçiyorsun. koinim'de litecoin çek kısmına gelip adres kısmına, kopyaladığın cüzdan adresini yazıyorsun ve üste ne kadar litecoin yatırmak istiyorsan yazıp binace'a aktarmak için işleme alıyorsun. sonra bekliyorsun ve binance'a aktarıldığını görüyorsun. aramıza hoş geldin. gerisi sende bitiyor. yani grafik okuman vardır. btc, ltc, eth, xrp gibi coinleri takip ederek yatırdığın litecoini onlara çevirebiliyorsun.
    şöyle bir şey var:
    koinim.com 0.1 aşağısı litecoini aktarmıyor.
    bunun için sana tavsiyem direk binance'a atmak yerine tutarını koinim.com'da bekletip litecoin alman. yani illa binance'da işlem yapacaksın diye bir şey yok. istersen litecoin alıp koinim.com'da da takılabilirsin. orada da btc alıp satabilirsin. ben mesela şu an öyle yapıyorum. koinim'e para yatırıyorum ve ani fiyat düşüşlerinde direk oradan coin alıyorum. çok zevkli oluyor :)
    geçen gün 25 liraya 0.01601307 aldım.
    aradan 3 gün geçti 13 liraya aynı miktarda litecoin aldım.

    yani alış ve satış emirlerini takip et. aynı dolar, altın gibi düşün olayı. alış ve satış fiyatlarına dikkat et.
36966 entry daha
hesabın var mı? giriş yap