11 entry daha
  • evrenin sonsuz olduğu varsayımı ile ortaya çıkmış akıl karışıklığı bildiren sorudur.

    evren sonsuz değildir, bunu uzun zamandır biliyoruz. zaten bu sayede genişlemektedir.

    gelelim evrenin bir şeyin içinde olup olmadığına... bu konu ciddi ciddi tartışılmaktadır. içinde bulunduğumuz evren başka bir üst evrenin elemanlarından biri olabileceği gibi onun tek elemanı da olabilir. bu kavram multiverse kavramı içinde tartışılmaktadır. bu bahsettiğim konuda internette biraz arama yapıp bilgi alabilirsiniz. bizim millet pek araştırmadığı ve araştırsa bile internette yazmadığı için ingilizceniz varsa bu dilde arama yapın.

    gelelim bu multiverse kavramına...

    burada sorunumuz şu; evrenin dışından gelen bir veriyi alamıyoruz. en azından şu an bildiğimiz kadarı ile evrenimiz içinde tanımlı olmayan, yani başka bir evrende veya bir üst evrende var olan bilgi bizim evren içinde tanımlı değilse(ki değil) o zaman biz istesek bile bunu gözleyemeyiz ve bununla etkileşemeyiz. sonuç olarak başka bir evrenin veya başka evrenler ile beraber içinde bulunma ihtimalimiz olan üst evrenin varlığı dahil olmak üzere hiç bir şeyi ispatlayamaz ve bu anlattıklarımla ilgili bilgi edinemeyiz.

    neden etkileşemediğimiz konusunu ise uzun uzun anlatmam gerekir ki ciddi ağır teorik tartışmaları açıp gereksiz lafı uzatmak istemiyorum.
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap