9 entry daha
  • bölge ahalisi ve sanayisi tarafından dolaylı yoldan müsaade edilmeyen köy çeşidi. şehir içine geçmiş tarım arazilerindeki artış'ı görmemezliğe gelirler, kendini ilaçlara boğdurmuş, yenileyemeyen topraktan, kum olana kadar ürün alırlar, bölge sanayisinin iplemediği iklim değişikliklerine neden olan kirlilikler sıradanlaşmıştır v.s.
    sadece topraktan yenilenebilir ürün elde etmeyi isteyen biz doğa severlerin kümüle hareketini,yani bir arada yaşayacağımız köyü, mevcutta yaşadığımız hayattan açlık seviyesine getirir mi korkusu ile engelliyor, kararlarımızı törpülüyorlar. analizleri doğru incelediğinizde, hayal ettiğimiz öyle bir toprak yok çünkü.

    girişimleri takip ediyorum, hepsi konu hakkında en üst düzey eğitim almış, ve ağırlıklı genç dinamik insanlar. doğal koşullar ile alamazlarsa sera(!) yapmak zorunda kalıyorlar hadi yaptılar, köyler yukarıda bahsedilen dolaylı baskılar nedeni ile yolu dahi olmayan yerlerde kurduruluyor. ürünlerini satamadıkları gibi, okul/hastane gibi aile olarak dahili ihtiyaçların karşılanmıyor. olamayacağın yer intibası yaratılıyor. tabi sonuç olarak pes ediyorlar.

    yine de nazım'ın dediği gibi umutsuz yaşanmıyor. bu konuda çalışmaları olan çevrecilerin mesajlarını her zaman beklerim. belli mi olur belki bir gün...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap