4 entry daha
  • böyle bir durumla karşılaşırsam bitcoinlerimi nasıl paraya çeviririm diyerek biraz araştırma yaptım. sonuç olarak debit kart çözümünü buldum. internette yaptığım araştırmalar sonucunda referanslı olarak şu linkten, ben %25 indirim istemiyorum zengin adamım diyorsanız eğer bu linkten üye olabileğiniz wirex sitesini buldum. bu sitede türk borsalarından daha ucuza kredi kartıyla veya banka kartıyla bitcoin alabilir, sanal kart oluşturabilir, bedavaya plastik kartı sipariş vererek kullanabilirsiniz. deneyimlerimi paylaşacak olursam eğer;

    -ilk olarak bitcoin yavaş olduğu için bitcoinlerimi dash'e çevirdim ve siteye gönderdim. 10 dakikada geçmesine rağmen site direk olarak dash'i kullanmak yerine dash'i bitcoine çevirdiği için ve çeviri oranları diğer sitelere göre daha düşük olduğu için daha fazla komisyon ödemiş gibi bir şey oldum. bu sebeple aceleniz yoksa size direk bitcoin olarak göndermenizi tavsiye ederim.

    -siteye bu komisyonla ilgili şikayet dilekçesi yolladığımda yakın bir süre sonra diğer altcoinleri de sisteme dahil edecekleri üzerine bir geri dönüş aldım.bu dönüşü 2 gün içinde yaptılar bana bence iyi bir süre.

    -sitede 3 dolar karşılığında anında sanal kart oluşturabildiğiniz gibi ücretsiz olarak plastik kart siparişi de verebiliyorsunuz fakat ücretsiz verdiğiniz kartın ne yazık ki kargo takibi yok ve bazı yerlerde kargo takibi olmadığı için kargoda kaybolduğunu okudum bu sebeple 10 dolar vererek kargo takipli sipariş verdim.

    -plastik kart gelene kadar sanal kartı denemek amacıyla visa bir sanal kart oluşturdum 3 dolar karşılığında ve alışveriş yapmak için sanal kart bilgilerimle alışverişi denedim. fakat ne yazık ki türkiye'deki sanal posların kabul etmediğini farkettim. bende yurtdışından geldiğinde daha fazla fiyata satabileceğim bir ürün siparişi verdim aliexpressten.

    -plastik kart elime geçer geçmez market alışverişlerinde, bankamatikten para çekme yatırma gibi işlemlerde kullanmayı deneyeceğim daha önce okuduğum bir kaç yerde herhangi bir sorun olmadığından bahsedilmiş.

    -hesap onayı gönderdim kabul olduğunda kredi kartı veya banka kartıyla türk borsalarından daha düşük fiyatlara bitcoin alıp diğer borsalara göndermeyi deneyeceğim bakalım. eğer kredi kartı komisyon oranları türkiye ve yurtdışı borsalarının aralarındaki fiyat farkından düşük olursa kar bile elde edebilirim.

    kartım elime geçtikten ve hesap onayı aldıktan sonra güncelleme yapabilirim bakalım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap