3 entry daha
  • aynı liseden aynı üniversiteye iki sene farkla giren iki öğrenci karşılaştırılınca, daha sonra giren öğrencinin daha üstün neticelere sahip olduğu görülüyor. daha sonra giren öğrenci iki senelik bir gelişimin faydasıyla bu üstün neticelere sahip olmuş olabilir.

    bir iş yerinde insanların yaşları farklılık gösteriyor ve bu insanlar farklı devrelerin eğitimini almış oluyor. genellikle iş tanımının artması kişideki deneyimin de fazla olmasını gerektiriyor ve bu da eğitimlerinin çoğunlukla daha eski olduğu anlamına geliyor.

    yeni nesil öğrenciler ne kadar daha çok donanımlı olsalar da iş hayatındaki eğitim dönemi ile kendi eğitim dönemleri arasındaki fark kendilerine bir engel doğuruyor. tabi ki iş hayatına atılmış insanlar yeniliklere açık olarak bu farka kendi taraflarından bir köprü inşa ediyorlar ama yeni nesil öğrencilerin de bu durumun farkında olmaları kendilerine düşen bir görev.

    güncel olma şartına bağlı olmayan yetenekler fevkelade önem taşır. mesela okulda en yeni yazılım sürümleriyle çalışan ve karışık bir işlemi parçalara ayırarak çözmeyi adet edinmiş bir öğrenci, bu alışkanlığını gelecekte fabrikada güncellenmesi gereken robotun yazılımını da robotun yapması gereken hareketlere ayırarak bu yeteneğini kullanabilir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap