40 entry daha
  • bir acidan yitirilmis cocuklugun kitabi, yada bu cocuklugu arayisin umutsuz oykusu, baska bir acidan cok guclu bir ask oykusu, ama tum bunlardan ote bir peri masali aslinda.

    nabokov humbert humbert ile ole siradisi, detayli ama yinede tamamen sempatik bir antihero yaratiyor ki, bu karaktere karsi negatif hisler barindirmak nerdeyse imkansizlasiyor. insanlarin bu kitapdan bahsederken neden sexuel icerigine kafayi takip kitabin icindeki bin bir turlu guzelligi,edebi metni, siirselligi, yaraticiligi, duygusalligi, romantikligi gormezden geldiklerini bir turlu anlamiyorum. sanirim cogu insan kitapda olani degil, sadece kendi gormek istedigini goruyor.
    -----------------spoiler------------
    cunku, ne zaman bu kitabi dusunsem, aklima, humbert'in siirsel bir dille aktarilmis cift kisiligi(humbert humbert), ya da humbert 'in lolita'nin sinif arkadaslarinin isimlerinden olusturdugu siir'i, yada humbert humbert'in annabel lee icin yazdigi, buram buram poe kokan ask siir'i, ya da humbert humbert in gunluklerini kaplayan ic burkan sucluluk geliyor.
    -----------------spoiler------------

    modern cagda yazilmis en iyi eser olup olmadigi tartisilir, ama kesinlik en orijinal bakis acisini okuyucuya sunmus eser . ne yazikki, kitapdan sinemaya uyarlanan filmler kitabin basarisinin onda birine bile sahip degil, onun icinde bu kitap okunmali, okutulmali...
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap