82 entry daha
  • arkadaşlar konu ödül meselesinden daha ciddi. biraz geniş açıdan bakın olaya.

    şimdi ben elemanı az buçuk biliyodum sağdan soldan duyduğum kadarıyla. çocuklar için video çekiyo, değişik hareketleri var vs. diye yer etmişti aklımda. altın kelebek alması abone sayısından kaynaklanıyordu bariz. şu başlığı ve içeriği gördükten sonra biraz bakınayım dedim iyice neymiş bu vatandaş elma mı armut mu diye.

    baktım ve ne yazık ki şunu gördüm; bu ve bunun gibiler, ki özellikle bu enes batur, ülkenin geleceğinin altına dinamit koyuyorlar. 'yuh artık abartma sende alt tarafı video çekiyor' diyeceksiniz ama mesele o kadar basit değil.

    açıklayayım.

    bu vatandaşın kitlesi çocuklar. az buz değil 5,5 milyon takipçisi var. en az yüzde 90'ı 15 yaş altıdır. şimdi bu çocuklar şunu ve benzer videoları izlerse ne olur?

    cevap veriyorum; şunun gibi olur.

    kötü bir durum di mi? daha kötüsü var ama.

    bu enes film çekmiş bi de, kendi hayatını anlatıyor sanırım. küçükken dışlanmış, arkadaşı yokmuş; ama video çekmeye başlayınca her şey tersine dönmüş. fragmanı yayınlamış şöyle bir sahne var. şimdi bana birazdan söyleyeceklerim yüzünden 'abartmışsın' diyenler ama olabilir ama bu cidden tehlikeli bir sahne ve söz. düşünün; bir çocuk bunu izlediğinde ne düşünür? okumak, ders çalışmak, meslek sahibi olmak önemli değil; abuk subuk hareketler yaparak, küfrederek video çekersem para kazanırım. 'hayalimin peşinden gitmek istiyorum' lafı, 'interneti okumaya tercih ediyorum ben' şekline indirgenmiş burda. kaç çocuk farklı algılayabilir ki bunu?

    çocuklar ve beyinleri hamur gibidir. nereye çekerseniz oraya gelir, ne şekil verirseniz onu alır. bacak kadar 9-10 yaşındaki çocuklar tapıyor bu elemana, onun gibi olmak istiyorlar. yukarıda örneğini verdim işte, eminim daha bir sürü vardır.

    en başta dediğim gibi olay ödül meselesinden daha ciddi. çocuğu olanlar varsa uzak tutsun bu ve bunun gibilerden. resmen aptal bir nesil yetişiyor. devletin, bakanlığın üzerine titremesi gereken bir konu bu aslında ama nerdee?
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap