5 entry daha
  • karaca ahmet mezarligi 200 yillik tarihi olan,8 ile 10 milyon kisinin yattigi,sinirlari beylerbeyi-üsküdar-hasanpasa-selimiye-kosuyolu gibi semtlerle belirlenmis dunyanin 2. en buyuk mezaridir.en buyuk mezar ise abddeki arlinghton askeri mezarligidir.
    1960 li yillarda kadiköy yakasinin genislemesi sonucu,kiziltoprak caddesi karaca ahmet mezarligi ustunden geçmis ve mezarlik parçalara ve adalara ayrilmistir.bugun kadiköy-üsküdar arasi tum yol 100 sene önceki mezarlara aittir.

    rivayete göre karaca ahmet 2. selim döneminde yasamis bir lokman hekimdir.2. selim amansiz bir hastaliga yakalanmis ve karaca ahmet kendisini iyilestirecegini vaat etmistir.2. selimde iyilestirememesi durumunda karaca ahmet'in kellesini alacagini buyurmustur.
    zira karaca ahmet lokman hekim,2. selim'i iyilestirmis,padisahta karaca ahmete diledigini verecegini sölemistir.karaca ahmet hazretleri atini salacagini,atinin dolastigi tum yerleri kendi topragi yapmak istedigini sölemistir.ve bugun ki en büyük sinirlari ile bilinen mezarlik arazisi karaca ahmet lokman hekime tahsis edilmistir.
    bir lokman hekimin adina mezarlik yapmakta ilginç bir ironi dogruyor olsa gerek...
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap