485 entry daha
  • çocukluk dönemlerimde, 80'lerde mc donalds türkiyeye yeni girmişti. hamburger yiyen hollywood ünlüsüne hayran hayran bakan, sonradan görme masum modern köylüler için mcdonalds, mişelın yıldızlarını donunda dizmiş, aşmış bir restoran olarak algılanırdı. malum, antikomünizmin ya da daha doğru ifade ile kapitalizmin sembolü bir marka var ortada.

    işte o 80lerin sonları, hatta 90ların başlarındaki bu sonradan görme kitle kızılay'daki mcdonalds şubesinde, amerikanvari bir star edasında yediği hamburgerinin yanındaki mc donalds baskılı karton coca cola içeceğini ise gün boyu elinde taşırdı. o zamanlar adı henüz konmamıştı ama angara'nın tiki bebeleriydi bunlar. pankçıları neyin o zamanlar billur kalkavan adlı performans sanatçımız temsil ederdi.

    işte 2000lerde doğanlar da bu starbucks loserlarından bahsedecek aynı şekilde. kartonuna adı yazılı starbucks kahvesini gün boyu içi boş şekilde her yere taşıyan kitleyi. yoksa starbucks'ın doğrudan bir suçu yok bu ezik resimde. sadece ciddi anlamda kompleks küpü insanları mıknatıs gibi içine çektiği için bizler de o mekana girmiyoruz.
409 entry daha
hesabın var mı? giriş yap