978 entry daha
  • yilbasindan bir gun once bunlardan bir sey almak istedik. xx magazasina gidip gezerken, esim bir sey begenmis. neyse kasaya gittik, fiyati tam uc kati cikti. kasiyer eleman el cabukluguyla etiketi alip cirt diye yirtti ve yok etti. sonra da bize donup etiketindeon saniye once 15 lira yazan seyi 45 liraya alabilirsiniz ama size bu indirimli fiyattan veremem dedi.

    o gun de yilbasi oncesi oldugu icin magaza baya kalabalikti ve ben kasiyere etiket yonetmeligi var bu sekilde, reyonda farkli kasada farkli satis yaparsaniz musteriyi aldatmaktir bu dediysem de eleman dinlemedi bile. hatta yuzumuze bile bakmadi.

    ilce zabıtasına sikayet ettik fakat bu sefer de pahalı olan fiyattan alsaydınız ona gore ceza keserdik. urunu almadiginiz icin elimiz kolumuz bagli dediler. ee ne yapalim dedik? maliyeye sikayet edin dedi ilce zabıta amiri. maliyeyi aradik, en azindan gidip bir denetleseniz? cunku denetleyen olmayinca, yanıltıcı etiket basarak belki bir sürü insanı bu seklide magdur ediyor olabilirler dedik ama maliye de fis fatura olmadan bir sey yapamayiz dedi.

    muhtemelen magazadakiler(mudurler de dahil) bu açığı biliyorlar. etiketlerde oynama yapıp kasaya gelince kazık fiyattan müşteriye "alır mısınız?" diye teklif ediyorlar. müşteri almam diyip itiraz ederse hemen etiketi yok edip "tamam" diyorlar ama müşteri(hele ki kalabalıksa ve sıra falan varsa) uğraşmak istemiyorsa o kazık fiyattan alıyor.

    bunu nerden biliyorum, cunku bugun beni lc waikiki'den cagirdilar ve dediler ki "tamam size yardimci olacagiz, indirimli fiyattan urunu alacaksiniz" magazaya gittim ve sizden sadece ozur dileyebiliriz kusura bakmayın dediler ve beni eli bos sekilde sepetlediler. ben urunu bedava almayacagim ki 45 liraya sattiginiz sey indirime sokmussunuz 15 lira odeyecegim.

    anlamadigim sey: bir karis bebek sortunu 15 liraya satinca lc waikiki zarara mı ugruyor? magazada a'dan z'ye her seyde kirmizi indirim etiketi varken hâla utanmadan sadece o bebek sortunu indirimsiz kazik fiyattan bana satmaya calisiyorlar. rusya'da bunların suruyle magazasi var. orda boyle bir sey olsa var ya kol gibi cezayi basarlar ama iste turkiye kosullari mâlum...
712 entry daha
hesabın var mı? giriş yap