25 entry daha
  • öğrenilmiş, sınanmış ve hayata geçirilerek ya da doğada gözlenerek doğrulanmış bilgi yerine hap gibi hazır, yeni bilgiye, deneyime kapalı metafizik felsefe ile koşullanmış beyinlerde absürd fantezilere konu olabilecek saçma bir kavram karmaşası.
    ateistim ve günümüz dindarlarından çok daha ahlaklıyım.
    çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunun farkındayım. evet, evrim hayata dair bir olgu ama bu hayatta kalma ile ilgili, ahlak ise 'bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapamam' kararlılığı ile sonuçlanan bir vicdan muhasebesi sonucu, kimi zaman hayata kazık çakma hırsıyla arzularını dürten üreme güdüsünü de zapt etmeyi gerektiren bir haslet. bu haliyle evrimle pek bağdaştığı söylenemez.
    "ateist cehenneme inanmıyor, o halde her kötülüğü yapmaması için hiçbir sebep yok". bu, yunus emre'yi, mevlana'yı hiç anlamamış birinin süzme cehaletini yansıtan bir varsayım. çünkü tersi, inananların salt korkuyla ahlaklı göründükleri sonucuna götürür bizi. insanın inançla olgunlaşarak, yaratıcısına duyduğu sevgiyle yükselerek kusursuz bir ahlak ve erdem sahibi olması, ya da ateistin doğanın ve hayatın kendisine hayranlık duyarak benliğini olgunlaştırması, uyumlu yaşaması bu beyinden çok uzak bir seviye.
    haliyle böyle saçmalıyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap