18 entry daha
  • kadınların mağduriyetinden bahseder gibi görünüp kadını yermek için yazılmış bir yazı tamamen.

    uzun uzun yazıp açıklama yapmak isterdim fakat "hiç evlenememe gibi bir sorun" şeklinde bir ifade geçiyor entryde. artık evliliği tercih etmeyen bir sürü insan var. sizin için sorun olan şeyler bazen diğerleri için sorun olmayabilir. aslında bu bilince ulaşabilsek çok rahat bir toplum olacağız ama olmuyor bir türlü. toplumumuz o kadar naif ki en ufak şeyden ahlakı bozuluyor, bir türlü önünü alamıyoruz.

    diğer bir noktaysa "atatürkçü, laik" arkadaşlar gidip bir başka arkadaşlarıyla yatak hayatlarını, mahremlerini mi konuşmuşlar gerçekten? buna inanmak isterdim fakat ne yazık ki çok zorlama olmuş. kesimi önemli değil, normal hiçbir insan mahremini bir başkasına açmaz.

    insanları sürekli kutuplaştırmaya gerek yok. türk toplumu erkek egemen bir toplum. daha bugün açılmış yepyeni bir sürü cinsiyetçi başlık görebilirsiniz sol framede. kadınların araba kullanması, çalışma hayatına katılması, ev işlerinin müşterek olması gerekliliği bile henüz idrak edilememişken bekaret konusunun yakın zamanda çözülebileceğini düşünmüyorum zaten. atatürkçü, ateist, deist, komünist, muhafazakar vs. aklınıza gelebilecek her kesimden erkek zaten belli kalıplarla yetiştiği için bu konularda benzer fikirlere sahip. şaşırtıcı bir şey değil bu.

    kadınlarımız da çok masum değil, neticede bu erkekleri yetiştiren ebeveynlerden biri kadın. dolayısıyla hala geçmişini sorgulayan, bekaret takıntısı olan, sokağa çıkmamayı, kıyafete karışmayı normalleştiren adamlarla birlikte olan, sen kimsin demeyen, kendini değersizleştiren de kadınlar. buna bir dur demesi gereken kadınlarken bu adamlardan kopamayıp, ardından bu adamları bir de baba yapıp bu çarpık toplumu devamlı hale getiriyorlar.

    bu arada çok üzülüyorum ned stark, drizzt gibi severek okuduğum serilerin karakterlerinin bu şekilde hiç edilmesine. bu kitapları gördüğüm her seferde aklıma "din, laik, seküler, atatürk, muhafazakar" gibi tartışmalar, belli bir kesime yönelik yapılan ağır tahrik, hakaret unsurları içeren entryler geliyor. biz fantastik dünyaya gerçeklerin acımasızlığından kaçmak için girerken bizi orada da buluyor ya artık bu kokuşmuşluk. ne diyeyim.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap