38 entry daha
  • oncelikle 1 defa izledim, 2. yi mutlaka izleyecegim fakat sorularim var, cevaplamak isteyenler yesillendirsin.

    --- spoiler ---

    sondan basa gidelim, kiz ve erkek bara girerken blind date uygulamasini aciyorlar ve diger acanlarla birlikte yapilan simulasyonda 998/1000 oraninda bir eslesme cikiyor. guzel fikir eyvallah. sanirim bu programa dahil olmak icin oncelikle, daha onceki black mirror bolumlerinde de islenen bir zihin kopyasi sisteme aktariliyor ve orada bu zihin kopyalari onceden belirlenmis 1000 adet simulasyonu kendi aralarinda deniyorlar. bunu salise mertebesinde yapiyorlar ki belki milyonlarca kullaniciyi bu sekilde kendileri ile milyonlarca kombinsyonda yaparak cozum araniyor. bu mertebedeki islemi saliseler icinde yapabilecek sunucularin var oldugu kabulu bana biraz utopik geldi ama ona da eyvallah. sorum surada basliyor, bizim bolumde izledigimiz yalnizca 4-5 eslesmeydi sanirsam ya da son 4-5 eslesme miydi, yanlissam duzeltin. ıkinci sorum da bu zihinler olayi bir sekilde cozuyor ve duvarlari asmak istiyorlar fakat bu ne anlama geliyor, simulasyonu mu bitiriyor yoksa biz simulasyonun sonuna mi denk geliyoruz ya d her simulasyon bu sekilde mi bitiyor? basarisiz eslesmeler nasil sonlaniyor? goreceginiz uzere kafamda deli sorular, sureci mantikli aciklayabilecek biri var mi?

    2. ızleme sonrasi edit: ciftimiz indirdikleri programa yuklenen zihin kopyalarinin gerceklestirdigi 1000 adet simulasyondan 998 kere kacarak -ki bu eslesmenin dogrulanmasi icin gerek kosul imis, bolumde oyle anlatiliyor- %99,8 eslesme ile birbirlerini buluyorlar. biz bolumde yalniz bir simulasyonu izliyoruz. yalniz sonda kizin sordugu “buraya gelmeden once naptigini hatirliyor musun?” sorusu bu teorimi curutuyor cunku ayni simulasyon icinde herseyi hatirlamalilar. neyse karisik yani *

    ayrica tekrar izleyince bolumun aslinda cok acikli oldugunu tekrar farkettim. asklari icin kac metre yuksekteki duvara tirmaniyorlar. cocuk herseyi bombok ettikten sonra bunalima giriyor filan, bu duygular guzelce aktarilmis.

    --- spoiler ---

    anlamasam da * gayet basarili bir bolumdu. ustune dusundukce sezonu kurtaran bir bolum oldugu anlasiliyor.

    bolumu tekrar izlemem icin durten hekatecce de tesekkurler :)
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap