• 2 ocak 2018 ptt ücret tarifelerine yapılan zam için başlatılmış olan hashtag.

    hem normal posta hem de kargo ücretlerine yapılan zam özellikle normal postayı yaşatmak isteyen mektupseverleri hem de kargo aracılığıyla satış yapan işletmecileri olumsuz yönde etkilemiştir.

    özellikle postcrossing ile ilgilenenler bu konuda yetkililere seslenmek istiyorlar:

    “binlerce vatandaşımız, postcrossing.com ve benzeri siteler aracılığıyla, gerek dünyanın dört bir tarafına gerekse yurt içinde her ay on binlerce kartpostal göndererek ülkemizi tanıtmaya yeni dostluklar kurmaya çabalıyor.
    bizler bu hobiye gönül vermiş insanlar olarak ülkemizi temsil etmeyi, yeni dostluklar ve bağlar kurmayı hedefleyerek bu işi yapıyoruz. aynı zamanda da yok olmak üzere olan ve kurumunuzun var olma amacı olan bir iletişim aracını; posta sistemini ayakta tutmaya çalışıyoruz.
    ne yazık ki, yapılan zamlar yüzünden artık gönderememeye ve bu tanıtımı yapamamaya başladık.
    gönderi ücretleri en pahalı ülkelerden biriyiz. geçtiğimiz aylarda yapılan zamlarla posta ücreti evvela 3.70’e , yapılan son zamlarla beraber de bir kartpostalın gönderim ücreti 4 tl ye çıkmıştır.
    gelir düzeyi bizimle benzer olan rusya, hırvatistan, romanya gibi ülkelerle aramızda %20-25 fark var. ayrıca yakınımızdaki portekiz, almanya ve uzaktaki güney kore, japonya gibi gelir düzeyi 4-5 katımız olan ülkelerin bile gönderi ücretleri bizden düşük. yaklaşık 40 ülkenin kartpostal gönderim ücretlerini https://goo.gl/7hdesc adresinde mevcut. ki siz bunu bizden daha iyi bilirsiniz.
    kartpostal ve pul dahi bulmanın çok zor olduğu şu günlerde bir de bu zamlar iyice belimizi bükmüştür. haftada 5-6 kartpostal gönderen insanların bu işe bu kadar bütçe ayırmaları mümkün değildir takdir edersiniz ki.
    sizden ricamız; 4 tl olan ücretin uygun bir seviyeye çekilmesi ya da kartların tebrik kartı tarifesinden gönderilmesidir.
    bu işe gönül vermiş bir avuç naif insanı kırmayacağınıza inanıyoruz.”
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap