• kendisi bir nöroloji uzmanı olup, migreni gerçek anlamda tedavi edebilen bir doktordur. düzenli olarak tv programlarına çıkıp, konuyla ilgili açıklamalar da yapmaktadır. bu sebeple de çok tercih edilen ve özellikle migren hastalarının mutlaka ziyaret etmek istediği bir hekim.
    websitesi: derya uludüz
    katıldığı bazı programlardan örneklere de websitesinden erişilebiliyor.

    böyle her şey çok hoş çok güzel görününce, ciddi bir migren hastası olarak iletişime geçmek istedim. mail attım dönülmedi. defalarca aradım ya telefona bakılmadı ya da meşgule verildi (bir nevi yüzüme kapatıldı).
    günlerce süren bir uğraş sonrasında vazgeçtim, sanırım artık hasta kabul edemiyor yoğunluktan sandım.
    şaşırtıcı bir şekilde bir kaç gün sonra telefon geldi, aralık ayının sonlarına doğruydu. telefondaki hanımefendi, doktorumuzun randevu takviminin çok dolu olduğunu, en erken mart ayı için bana yer verebileceğini ve telefonumu not ettiğini, eğer bir randevu iptali olursa beni arayacağını söyledi. çare yoktu bekleyecektim çünkü migreni çekmektense her hangi bir tarihte olan randevuyu kabul ederdim.

    bir kaç gün sonra tekrar bir telefon aldım, telefondaki hanımefendinin doktor hanımın asistanı olduğunu öğrendim. kendisi de, maalesef haziran ayına kadar cerrahpaşa'da doluyuz, randevu veremiyoruz. ama eğer isterseniz doktorumuzun kendi muayenehanesinde de yardımcı olabiliriz, fakat muayene ücretimiz 650 lira dedi. peki dedim, diyelim ki ben bu şekilde gelmek istedim, çalıştığım için izin almam gerekiyor, dolayısıyla oraya gelebilmek için saati bilmem gerekiyor ve yerini de bilmem gerekiyor, ona göre ayarlamaya çalışırım. cevaben, yer olarak belli olmadığını, randevudan bir kaç gün öncesinde aranıp yeri bildireceklerini, muayene için en erken 15 ocak saat 15:00'e gün verebileceklerini söyledi. kusura bakmayın ama ben çalıştığım için maalesef sizin istediğiniz her hangi bir zamanda gelemiyorum, kendim randevu takvimini görüp, ona göre karar vermeyi tercih ederdim ama olmuyorsa olmuyor dedim. ve gitmekten tamamen vazgeçtim. çünkü insanların canı bu kadar değersiz olmamalı. hem telefon edip, hem mail atıp derdini anlatmaya çalışan, ciddi migren atakları geçirdiğini söyleyen birine yapılan muamele bu. 650 lira verip, hem de doktora uygun olan saatte uygun olan yerde olacak olan hasta en erken 2 hafta sonrasına randevu alabiliyorken, bu randevuyu kabul edemeyen veya bunu ödeyecek parası olmayan hastanın canı cehenneme, zira ne bir sonraki randevu tarihi net, ne de kiminle görüşüp bu randevuyu belirlediğiniz net.
    yazık yani. bunca insan neden uzman oluyor ki o zaman madem işimize yaramayacaklar? diyecek bir şey yok.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap