• tam bir liberal sjw ci duyarı olan empati yapma çeşididir. çevremizde sık sık görürüz bunu. arka planında yatan neden, gündelik hayatın içinden bir duyar çıkarıp vicdan mastürbasyonu yapma ve kendini rahatlatma isteğidir. asıl probleme odaklanmaz, 1dk'lık duyarı ile herşeyi çözdüğünü sanır. fakat bu süreç, emekçinin o empatiyi kıvırıp duyarcının götüne sokmasıyla sonuçlanacaktır.

    örnek bir hikaye

    genç sjw'cimiz üniversite binasına doğru elinde starbucks bardağıyla ilerlemektedir. önce kalörferli arabasında biraz telefonuyla oyalanmış, dışarı çıktığında ise soğuktan üşümüş kediciği sevip yolucuğuna devam etmiştir. o gün ne kadar da iyi bir insan olduğunu düşünmüş, varolan tüm hayata bir neşe, bir pıtırcıklık ile içindeki mutluluğu haykırmak istemektedir.

    hikayenin diğer unsuru emekçi dayımız ise sabahın köründe kalkmış, camdan dışarı bakıp buneamuğagoyim böylehavayı sikim demiş, kelle koltukta iki dolmuş yapıp daha afyonu patlamamış bir halde okula gelmiştir. bu iki insanın hayatı, tam da bu soğuk binanın kuytu köşesinde kesişecektir.

    genç sjw'cimiz emekçi dayısını görüp hüzünlenmiştir. vicdanı el vermez onun, emekçinin ağır temizlik arabasını tek başına taşımasına. hemen koşup kapıyı tutar ve yüzündeki sevgi dolu muzip ifadeyle günaydinnn der. toplumsal eşitsizliği gösterdiği küçücük empati ile kıracak ve halkların kardeşliğini getirecektir. emekçi dayımız ise onu duymadan yoluna devam eder, sabah ayazının dondurduğu götünü içine çekerek. daha silinecek onlarca sınıf, üç kat, koridor, müdür denen lavuğun odası ve merdivenler vardır.

    sjw'cimiz ise boynu bükük, melil ve müteessif bir ifade ile usulca ayrılır oradan,

    bir duyarcı yatar bu koridorlarda
    kalbi kırılmış, kahvesi soğumuş
    tarih bilsin, unutmasın onu.
    tarih bilsin, hatırlasın onu.
hesabın var mı? giriş yap