• yazar, ispanyolca tercüman, emekli türkçe öğretmeni. t.c. kültür ve turizm bakanlığı bröveli ispanyolca rehber. 1988 yılından beridir ispanyolca tercümanlık yapmaktadır. trt ve diğer özel televizyonlar için 1990’lı yıllarda ispanyolca dizi çevirmenliği yapmıştır. bunun dışında türkiye’de düzenlenen pek çok organizasyon için yazılı ve sözlü çeviriler yapmıştır.
    ispanyolca orijinalinden yaptığı, nobel edebiyat ödüllü yazar mario vargas llosa’nın “ketum kahraman”; laura esquivel’in “acı çikolata” çevirileri can yayınlarından türkçeye kazandırılmıştır. ispanyolca orijinalinden yaptığı carles sala i vila’nın “iyi geceler, julia” ve “cornelius ve imkansızlar ambarı” çevirileri can çocuk yayınlarından yayınlanmıştır. ispanyol edebiyatının en eski eserlerinden tormesli lazarillo 1554 çevirisi arkeopera yayınlarından çıkmıştır.

    ayni zamanda ilkokul sonu sinavlarina hazirlanirken ozel dersler aldigim sevgili ogretmenim, dunyanin en tatli, en guzel insanlarindan biri :) "iyi ki var" dediklerimden.
hesabın var mı? giriş yap