6 entry daha
  • yağ kullanımında marka, son yıllarda oto ve yağ üreticilerinin ortak çalışması ya da ortak çıkar çalışması sonucunda önemli olmaya başladı.

    gerçekte markanın bir önemi yok, önemli olan rakamlar.

    markaların serii üretim yağları, bir iki katkı ile zenginleştirilir ya da hiçbir fark olmadan ambalajlanır ve ortak çalışma anlaşması yapılan otomobil üreticisi markası ile logolanır, yüksek fiyat ile size ulaşır.

    kullanıcı, ne idüğü belirsiz olarak varsayacağı çeşitli tanınmamış markalardan uzak durabilir. sonuçta değerli bir makineye kullanacak bu yağı. içi rahat etsin isteyen, işi petrol ürünleri üretmek olan şirketlerin yağını kullansın. shell, selenia, bp, castrol, po bunlardan birkaçı.

    motor yağı ile ilgili başka bir başlık altında, araçta etiketlenen marka ve numara yağ kullanılsın demiştim. marka olmasa da numara önemli.

    lakin aracınız çok eski ise, yağ numarasını araçta tavsiye niteliğinde bulunan etikettekinden yüksek tutmanızda fayda var.

    motor eskidikçe aşınır ve parçalar arasındaki yağ aralığı mesafesi artar. hafif vuruntular ve titreşimleri engellemek için yağda kalınlık aranır. aşınma başlangıç seviyesinde ise yağ kalınlaştırma işe yarar. aşınma arttıkça kalın yağ da kurtarmaz olur.

    kendime soru olarak kabul ettiğim başlıkta ayrıca yağda markaya önem vermediğimi de belirteyim. 2.1 turbo diesel renault 25 motorunda rektifiye öncesi 20w 50 kullanıyordum. rektifiye sonrası 10w 40 oldu.

    hayalim hep castrol magnatec oldu ama ekonomi yüzünden hiçbir arabama bu yağı kullanamadım. uygun be bulduysam o.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap