4 entry daha
  • 11 ayın sultanı nfl playoff'larının bu gece oynanacak 2 wild card karşılaşması ile başlayacağı sezon.

    tsi 00.35 kansas city chiefs (4) vs tennessee titans (5)

    off season'a, alex smith'e olası boğulmalarında can simidi olacak kareem hunt'ı draft ederek başlayan chiefs, yeni jamaal charles'ını bularak gerçekleştirdiği harika başlangıcın ardından sezonun ikinci yarısında hem hunt'ın düşüşü, hem defansın sezon boyunca ederinin çok altında oynaması ve buna bağlı olarak alex'in dönemsel panik oluşlarıyla bir ara playoff'a el sallayacak noktaya gelmişti. ancak son haftalarda kritik maçları kazanarak zaten çok iyi durumda olmayan afc west'i lider bitirerek ev sahibi avantajıyla wild card turuna kaldılar. alex smith 20 yard üstünde attığı 12 touchdown pası ile derin paslarda lig lideri konumunda. tyreek hill ve travis kelce etkisi ile pek tabi.

    titans ise göz kanatan maçlar eşliğinde -gelenin geçenin şamarı bastığı 0 çeken cleveland browns'ı bile 4 field goal ile zar zor 12-9 yenmişlerdi- 9 galibiyete ulaşarak kendisini playoff'a attı. derrick henry ve demarco murray running back ikilisi ile hücumda marcus mariota'nın rezil kepaze olduğu sezonu toparlamaya çalışarak onları olduklarından çok daha iyi gösteren 9-7'lik derece ile geliyorlar. kendileri adına tek avantaj benim beklemediğim şekilde iyi bir koşu* savunmaları var. hunt'ı bir noktaya kadar durdurabilirlerse galibiyet için şansları olabilir. çok kötü bir sezon geçiren mariota ise kariyerinin ilk playoff maçında iyi bir performans sergilemesi kendi açımdan sürpriz olacaktır.

    kısır geçeceğini tahmin ettiğim maçta muhtemelen 20 sayı bandına ulaşan takım divisional raund'a yükselecektir. ev sahibi avantajı ile parça parça da olsa sezon içinde iyi bir dönem geçiren chiefs tecrübe farkıyla da doğal olarak favori. ve tabi ki kimsesizlerin kimsesi, delikanlılığın kitabını tersten yazan mr. memur alex smith*tennessee karşısında takımını galibiyete götürecek kadar yeterli numaraya sahip. kansas bir şekilde kazanarak üst tura yükselir.

    tsi 04.15 los angeles rams (3) vs atlanta falcons (6)

    sezonun muhtemelen en flaş takımı rams, 1 yıl içinde yaşadığı muazzam değişimin ardından 1 sezon önce ligin en kötü hücum takımlarından biri iken bu sezon maç başına 29.9 sayı ile nfl'in zirvesinde yer alıyor. bir bakıma tıpkı geçen sezonun falcons'ı gibiler. onlardan bir farkları ise baya da iyi bir savunma ile buraya gelmeleri. çok iyi bir sezon geçiren jared goff ve mvp yarışında ciddi bir aday olan running back todd gurley ve formda sezonlar geçiren wide receiver'lar ile gümbür gümbür gelen rams tarihi los angeles memorial coliseum'da bir playoff maçına çıkıyor.

    diğer yanda 1 yıl önce patriots karşısında super bowl'a favori çıkacak kadar iyi olan falcons bugün rams karşısında wild card turuna bile favori çıkmayacak durumda. mvp etiketi ile başladığı sezonda hayli kötü bir performans sergileyen matt ryan'a takımın geri kalanı da eşlik edince korkutucu falcons hücumundan bu sezon pek eser kaldığını söyleyemeyiz. dontari poe hamlesiyle de savunmada geçen sezonun üstüne çıkmaları bu sezon onlar adına tek artı denebilir. yine de gurley'nin başını çektiği rams hücumunu etkisiz hale getirecek bir pass rush savunmaları olduğunu söylemek zor. falcons'ın kazanması için geçen sezonu hatırlaması şart.

    sezon performansı olarak bariz bir şekilde rams'in üstünlüğü var. belki falcons'un kazanan bir yakın tarihi olmasa da playoff atmosferini bilen oyuncularla oynayacak olması işleri biraz değiştirebilir. sonuç olarak kağıt üzerinde 1 yıl öncesinden eksiği değil fazlası olan bir takım bugüne kadar o performansları yakalayamasa da playoff atmosferinde kendine gelebilir. daha önce sezonu iyi geçiremeyen kaliteli takımların post season'da kimlik değiştirdiğini gördük. rams'in harika sezonuna rağmen falcons'un onlar adına çok da iyi bir rakip olmadığını düşünüyorum. merakla beklediğim bir maç mantığım rams ancak kalbim falcons diyor.

    türkiye yayıncısı fox sports. yarın oynanacak diğer iki wild card karşılaşmasına bir şeyler çiziktirmeye şu an üşendim. belki daha sonra ..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap