2 entry daha
  • filosunda “sierra” kodlu a300 b4 tipi bir uçağı vardı. destan yazmıştır bu uçak, olabilecek maksimum arıza kaydı ile bir şekilde uçuyordu. (tabi o seneler şimdiki kadar çok sıkı değildi denetimler)
    bir gün (sene ya 99 ya da 2000’lerin başıydı) paris seferi yapar sierra kuşu. cdg havalimanına konar...
    yolcular iner, temizlik görevlileri gelir, uçak boarding için beklemede. tam o sırada 2 fransız teknisyen gelir. biz henüz id kartlarına bakmadan “eyvah denetime giriyoruz her halde!” derken anlaşılır ki gelenler teknisyen ve uçağı ziyarete gelmişler. “ha tamam o zaman, ne? ziyaret mi? ne alaka?” çat pat ingilizceleriyle anlatmaya çalışırlar durumu:
    “sierra” kuşu onlar için çok özelmiş, mesleğe başladıklarında bu uçakla staj yapmışlar.. adamlar 50-55 yaşlarında, uçak 30’lu yaşlarında!
    müze gezer gibi uçağın içini gezdiler, bir de tepkileri var ki kokpite girdiklerinde : “auvv, vauuvv” bir sırıtışlar.. sonra eski bir dostu selamlar gibi uçağın kapısına iki vurup gittiler.
    biz de “allahım biz neyle uçuyoruz böyle?!” diye diye seferimizi yaptık. zaten o günden sonra pek kalkamadı yaşlı kuş, hep arıza çıkarmaya devam etti.
    böyle de bir anısı vardır bu şirketin.
hesabın var mı? giriş yap