• ılk yillardaki akp bir rüya gibiydi.

    statukocu rejimi tasfiye ediyor, hep bildigimiz ergenekonla sulandirilmasa mucadele ediyor, mafyayi iceri tikiyordu.

    ab yolunda ilerliyor, kürtleri kucakliyordu.

    reformlar pesi sira geldigi gibi kalkinma son hizla ilerliyor, ekonomide harikalar yaratiliyordu.

    gözü kapali destekledik.

    dindarlar ve kürtler mesrulasmis, lbgt yürüyüş yapiyor, 1 mayis taksimde kutlaniyor falan. rüya gibi.

    sonra ne olduysa bu fetoculer yan cizdi. devleti ele gecirmek istediler. erdogan karsi oldu buna ve ayrildilar. erdogan 100 yilda 1 kisiye nasip olacak bir halk destegiyle gucluydu ve onlari tasfiye etti.

    derken darbe ile film koptu. feto tescillenmis teror orgutu oldu, uyeleri hapse girdi.

    ama fetonun bu vatana ihaneti akp'nin de kaderini degistirdi. elde nitelikli adam kalmadi. ulkenin okumus kesimi zaten akp karsitiydi. bi de baslayan fetocu korkusuyla kim devlete yerlestirilecek bilinemedi. 15 temmuz gazileri bile memur yapildi. cani isteyen avukat hakim-savci oldu. kanun hazirlatacak akademisyen kalmadi, is avukat burolarina düştü. durum fenalasti.

    bi de buna rant telasi karisti. erdogan'a yalakalik yarismalari başladı. erdoğan ve parti kimsenin umrunda degil hepsi bi seyler kapar miyiz derdine düstü. akp bunlarla doldu tasti. uc bes kisiyle ulke yonetilir hale geldi.

    erdogan tabi yetisemiyor hicbirine. uyuyan feto hucreleri, halkta huzursuzluk yaratacak devlet faaliyetleri ile 2019'da erdogan'i devirme hazirligi icinde. ogulla damatla mucadele veriliyor. geri kalan herkes supheli konumda.

    bu ortamda kalite elbette olamiyor. erdogan iktidara mahkum olmus durumda. bi dusse dusmanlari onu parcalayacak, hazir bekliyor. etrafina bakiyor, elinden tutup yüzüne tukurecek adam yok. bugun erdogan olmasa, akp baraji gecemez, farkinda.

    bu kalitesizlik bi yandan da cok kisinin canini yakiyor. erdogana destek de giderek azaliyor. dis politika ile milliyetci duygular sicak tutuluyor ama içeride insanlar aman devletle bi işim olmasin korkusunda. zamlar bunaltti, yargiya guven yok, hastaneler eski haline döndü, egitimde tıp mezunlari bile artik cacik. her sey karman corman.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap