1 entry daha
  • devamında ise su açıklamaları yaptığı konusmadir:

    mutluluk hormonunun üretilmesi büyük oranda bagirsaklarimizda gerçekleşen bir süreçtir. bol probiyotikli ve doğal gıdalar tüketirseniz, seker ile bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürmezseniz, bazı durumlarda ilaç kullanmanıza gerek kalmaz.

    kadın ülkemizde herkes leblebi gibi antidepresan kullanıyor, oncelikle bir doğal beslenip durumu görmek gerekiyor diyor özet olarak, bunun neresinden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum.

    ayrıca bazı antidepresanlarda gayet intihar düşüncelerini artırabileceği riski prospektüsünde bile yazmaktadır. ornegin paxil.

    edit: isbu entry, beslenmenin ruhsal sağlığımız üzerinde de etkili olduğu savını desteklemek için yazılmıştır. psikolojik problemlerin çözülmesine ilişkin bazı yaklaşımlar öncelikle beslenmenin düzeltilmesi, terapi alınması ve ilaca başlanması seçeneklerini içermektedir ki aşağıda psikiyatr bir arkadaş kendinden örnek vererek açıklamış. tabii ki durumu ağır olup da ilaç kullananlar ilacı hemen şimdi bıraksın, her şey yemeklerle düzelir gibi bir anlam çıkmaması lazım, çıkmasın.

    edit2: tekrar söylüyorum, bence karatay'ın asıl söylemek istediği şey, beslenmenize de azami özeni göstermeniz. kitaplarında tabii daha güzel açıklamış bu mevzuları. yoksa haydi herkes hemen şu anda ilaçları bıraksın gibi marjinal bir çağrı yaptığını sanmıyorum. demek istediği; problemleriniz beslenme kaynaklı da olabilir ya da beslenmenin de problemlerinize olumsuz etkisi olabilir.

    bu arada bağırsak ve beyin arasındaki bağlantıyı, duygudurumunuzu nasıl etkileyebileceğini merak edenler için şuraya bir makale iliştireyim:
    https://www.psychologytoday.com/…-your-second-brain
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap