2 entry daha
  • en yakın arkadaşımın cam atölyesi. ilk entry'i okuduğumda kendisini aradım. sekreterlik çalışanı olarak işe alınmış, sekreterlik görevleri yerine öğretmenlik yapmaya çalışmış ve istenenin bu olmadığı belirtildiğinde de işten ayrılmış hanımefendi. ayrılır ayrılmaz evinde alevde cam çalışma atölyesi kurmuş ve sanırım işler istemediği gibi gittiği için de web üzerinden karalama olaylarına girişmiş.

    insanları, ortamı tanımasam ben bile inanırdım, sağlam yalanlar sıkılmış. sigortasız çalışan vs.. bizim gibi, emek nedir, değeri ne kadar önemlidir; anasından babasından öğrenenler, bırakın sigortasız adam çalıştırmayı, bu şahsın yaptığı asılsız hakaretleri böyle yarı-anonim kanallardan bile dile getiremeyiz.

    lütfen; zaten böyle zanaatların günaşırı unutulduğu, azaldığı bir ülkede; böyle çirkin insanların söylemlerine güvenmeyin, gidin tanışın, gözlemleyin, kendi gözlerinize inanın. (benim gibi bir kazmaya bile, yarım saat içerisinde camdan kendi ismimin şekilli bir baş harfini yapmayı başarmış eğitmenleri var)

    ayrıca madem başlığı açılmış, atölye ve geçmişi hakkında, ondan aldığım yazıyı altta sunayım:
    "flameartglass cam atölyesi 2013 yılından beri faaliyette olup 35 yıldır cam sektörüne gerek endüstriyel gerek sanatsal anlamda ekipman ve makina üreten hasal firmasının bir grubudur. türkiyede 12 yıl önce anadolu üniversitesi cam bölümünü kurmuş, eskişehir odunpazarı külliyesindeki cam atölyesini, ankara olgunlaşma enstitüsü, gölbaşı, yenimahalle ve etimesgut belediyelerinin halk eğitim merkezleri gibi sayısız atölye kurmuş bu atölyelere eğitmen sağlamış saygın bir kurumdur. ankara’ da cam atölyesi altında alevde çalışma, füzyon, kalıpta cam şekillendirme, cam üfleme, cam mozaik gibi konuları bünyesinde bulunduran tek atölyedir.

    camı tanımak ve öğrenmek için mükemmel bir adrestir. eğitmen kadrosu ise bu işe yıllarını vermiş kişilerden oluşmaktadır. cam sanatını küçük yaştan itibaren çocuklara öğretmek için yarı yıl tatilinde tadımlık atölyeler düzenler. çocuklar cama nasıl form verildiğini izler ve tecrübe eder.

    tüm atölye çalışanları bu etkinlikte çocukların ellerinden tutar destek olur ve kontrol altında tutar çünkü cam işlemek kişinin atıp tuttuğu gibi oyun hamuru ile oynamaya benzemez. "
hesabın var mı? giriş yap