56 entry daha
  • dell, amd, national instruments, qualcomm gibi sağlam firmalarda software development yapmış colin lemahieu isimli bir elemanın 2010 yılında bitcoinle tanışması, takip eden yıllar içinde gelişimini izlemesi ve akabininde 2014 yılında kafayı kırıp ben bunun daha iyisini yaparım demesiyle ortaya çıkardığı cryptocurrency'dir. bu eleman ile ilgili olarak blockchain ve crpytocurrency teknolojilerini yakından takip eden komunite içerisinde kendisinden ayrıca "satoshi level nerd" olarak bahsedilmektedir. kendi blog postunda yer alan, kendisine verdiği bir söz var ki, herhangi bir zaman bu uğraştığım projeden daha iyi olduğunu düşündüğü bir proje çıkarsa karşıma bu projeyi bırakacağım demektedir.

    raiblocks bugüne kadar 2-3 adet oldukça ufak boyutlu borsada işlem görmesine rağmen gözlerimin önünde 18 milyon dolar market cap'ten 3.6 milyar dolar market cap'e herhangi bir marketing çabası olmadan tırmanmayı başarmıştır. raiblocks bitcoin'in tahtına oturur mu bilmem ancak bitcoin'in tahtını bir noktada ffm diye tabir edilen fast, feeless, miningless özelliklerine sahip coin'lere bırakması kaçınılmaz olabilir. crypto dünyasını var edebilmek için mining belki bitcoin'in ortaya atıldığı 2008 yılında oldukça gerekli bir kavramdı ancak günümüzde sadece mining amacıyla harcanan enerji miktarları her geçen gün daha da büyüyen bir sorun haline geldiğinden premined coin teknolojilerinin öne çıkmaları oldukça muhtemel gözüküyor.

    sayılarla ifade edicek olursak raiblocks 100 birim paranızı 100 birim olarak (komisyonsuz) saniyeler mertebesinde (bitcoinden yaklaşık 1000 kat hızlı) ve mining için enerji harcamaya ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilen block lattice denen bir tasarıma sahip (bitcoin ise değil). bu da raiblocks'u tek bir adet sakız alışverişi yapmak için bile kullanılabilir kılıyor. bitcoin belki de sonsuza dek first mover advantage'ın ekmeğini yiyebilir, sonuçta bu piyasayı var etmiş olan cryptocurrency'dir eninde sonunda (günümüzün dijital altını misali), ancak gündelik kullanımın önünü açan raiblocks gibi coin'lerin geleceğini de oldukça parlak görüyorum.

    kaynak:
    https://medium.com/…loper-of-raiblocks-d81f3d864b8b
    https://www.linkedin.com/in/clemahieu/
    https://github.com/…eu/raiblocks/wiki/block-lattice
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap