• hz. isa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle balat'taki aya yorgi kilisesi'nde ayin düzenlenip denizden haç çıkarma töreni yapılmış.

    bildiğimiz gibi istanbul rumları her sene bu ayini gerçekleştiriyor. istanbul'daki denizden haç çıkarma törenine yunanistan'dan da bir sürü gelen olmuş ve bu kimseler kıyıda bizans ve yunan bayrağı açıp yunan milli marşını rahatlıkla söylemişler ve hiçbir türk haber sitesi konuya bu açıdan bakmamış. biz benzer bir tören için atina'da türk bayrağı açıp istiklal marşını okusak acaba yunanlar bize ne yapardı, öyle değil mi? ultra radikal milliyetçi muhafazakar türk basını bu adamları neden tehdit olarak görmüyor? insan sormadan edemiyor.

    kaynak

    kaynak

    fotoğraflar

    bir kaynak daha

    edit: arkadaşlar yanlış anlaşıldım. provakasyon amacıyla yazmadım. (skandal sözcüğünü kullanmak açtığım başlığı gerçekten skandala çevirmiş, ki benim hatam.) etrafınıza bakın, hollanda'yı protesto etmek üzere portakalı eliyle sıkanlar ortaya çıkıyorken çok daha yakınımızda cereyan eden ve bizden daha fazla ögeler barındıran bir konuda kimsenin iyi kötü herhangi bir girişiminin olmaması ilginç değil mi? "bu niye yok, olması lazım" kafasıyla değil; "iyi ki yok, ama nedeni ne" sorusuyla algılanacak bir mesele. yani türk milleti, yerli basın vs. olumlu veya olumsuz helen dünyasına neden bu kadar ilgisiz? düne kadar iç içe yaşayan insanlar bu kadar kısa bir zamanda birbirinden nasıl bu kadar kopabilir? biri söz konusu töreni eyfel kulesinin önünde erik dalı çalıp bayrak açmak ile ile bir tutmuş. bravo, mükemmel kıyaslama. dediğim gibi uslubum hatalıymış ama bu benim ontolojik bir merak içerisinde olduğum gerçeğini değiştirmiyor.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap