3 entry daha
  • bu yılki keşif filmleri belli olan 15-25 şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival. keşif filmlerinin bazilari su şekilde:

    distant constellation: shevun mizrahi'nin çektiği istanbul'da bir huzurevinde geçen bir belgesel. istanbul'a geldiği bir dönem bir huzurevi ziyaretinde istanbul'un kozmopolit yapısına paralel olarak farklı kültürlerdeki sakinlerin farklı hikayelerini dinlemiş, bunlardan yola çıkarak bu belgeseli çekmeye karar vermiş.
    hoş bir isim tercihi olmuş.

    ava: sadaf foroughi'nin ilk uzun metrajli filmi. gectigimiz yil toronto uluslararasi film festivali'nden fipresci oduluyle donen film iran'da yasayan 16 yasindaki ava'nin ailesiyle ve toplumla olan iliskisini anlatiyor.
    iranli kadinlarin sorunlarinin tekrar gundeme geldigi su donemde izlenebilir oldugunu dusunuyorum.

    arabia: joao dumans ve affonso uchoa'nin beraber yonettigi film. film brezilya'nin ouro preto sehrinde bir fabrikada calisan bir iscinin not defterinin civarda yasayan bir genc tarafindan bulunmasiyla gelisiyor.
    rotterdam uluslararasi film festivali'nden odulsuz ayrilan filmin ismi hakkinda bir fikrim yok, bilen olursa aydinlatirsa sevinirim.

    the nothing factory: portekizli yonetmen pedro pinho filmi. film peru'da bir fabrikada calisan iscilerin, patronlarinin fabrikadaki makineleri calmasini fark etmeleri ve bunu engellemeye calismalariyla gelisiyor.

    scary mother: ana urushadze'nin yonettigi, bu bolumde one ciktigini dusundugum, pek cok festivalde yer bulan film. elli kusur yasindaki monana'nin yazma tutkusu ve aile iliskileri arasindaki ikilemini anlatiyor.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap