26 entry daha
  • türklerin dünyaya, bilime, insanlığa muazzam katkıları vardır. bir bozkır milleti olarak tüm imkanlarıyla insanlığa katlı vermiş bir ırktır türkler. bozkırın ortasında rönasans reformu yapacak değillerdi. at koşum takımlarından, pantolona ihtiyaçları dahilinde dünyaya katkılar vermişlerdir. uygurlar döneminde bozkır yaşamından biraz koparak bu katkıları o dönemin ilker matbaalarını yapacak kadar geliştirmişlerdir. araplara din öğretmişlerdir. türklerin tek yaptığı savaşçılık değildir. altın elbiseli adam kurganındaki sanata bakarsanız türklerin savaş dışında sanatta geliştiğini görürsünüz. aynı şekilde altın tarak da buna örnektir. eski türk çalgılarını dinleyip de sevmeyecek adam tanımıyorum. kadına değeri milattan önce verebilen ve tomris hatun, amazon kadınlarını var eden bir yapısı vardır.

    savaşlarda sayı üstünlüğü olmadığı zamanlarda vardır. onları da kazanmıştır. fatih sultan mehmet ile dünyanın bilim açısından en yüksek devrini yaşamıştır. bir deha olan fatihin bilim dünyasına katkıları da çoktur. aynı şekilde timur atatürk gibi dehalarda yetiştirmiştir. dünyanın yedi harikasından olan bir mimari eseri türkler yapmıştır. avrupadaki minik derebeylikleri yenerek yükseldiği doğrudur. ancak avrupa o dönemde zaten bundan öte bir devlet değildir. o minik derebeyliklerin arkasındaki büyük devletlerin düzenlediği haçlı akınlarından da sayısal olarak az olsa bile galip çıkmıştır. dağılma ve duraklama devrine girmesinin sebebi güçlü avrupa devletleri değil çağının gereklerini yerine getirmeyen şarlatan bir zihniyete bürünmesidir. o zihniyette atatürk ile yıkılmıştır.

    başka millet olmayı aşağılık saymadığı sürece her türk, türklüğüyle övünebilir. dünyanın kadim milletlerinden olan türklere gereksiz eleştiriler sunmanın anlamı yoktur.
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap