• öncelikle olayın tarihi bugün değil, direkt muhatabı da ben değilim ancak duyurmak istedim.

    hatta bazılarımız durumun bir rezalet olduğunu da kabul etmeyebilir, onlardan da özür dilerim.

    geçtiğimiz hafta lufthansa ile brezilya'ya alternatif bir tedavi için uçan görme engelli bir vatandaşımız almanya aktarmalı uçuşta, aktarma sırasında kullanmak için vizesi olmaması neden gösterilerek uçağa alınmamıştır. yine aynı lufthansa hava yollarına bağlı türk personel eğer hollanda ya da fransa aktarmalı olsaydı vizeye ihtiyaç duymadan aktarmalı olarak uçabileceğinş belirtmektedir. sonrasında da vatandaşın ısrarı ve tepkisi üzerine personel pasaportunda tarihi geçmiş bile olsa herhangi bir vize olması durumunda yine uçağa alabileceğini söylemektedir.

    öncelikle defalarca uluslararası aktarmalı uçtum oldukça katı vize kuralları olan ingiltere bile abd uçuşunda heatrow aktarmalı uçuşta herhangi bir vize talep etmemiştir. yine vize talebi olan ülkeler de bunu bilet prosedüründe havayolu kuruluşu vasıtasıyla belirtirler.

    yolcu abimiz engelli kadrosundan devlet memuru yaklaşık 9000tl civarındaki bilet ücretini bir yıla yakın bir sürede biriktirip bir umut dünyanın öbür ucunda şifa arayan bir beyefendi. ücret iadesi talebinde bulunmasına rağmen lufthansa herhangi bir geri dönüş yapmamaktadır.

    aslında mevzu havayolu firması ile de doğrudan alakalı bir mesele değil. alman hükumeti türk vatandaşlarına diğer vize alanlarında da hükumetler arası problemlerden dolayı zorluk çıkarmaktadır. ancak görme engelli, gariban bir insanı ucuz olsun diye aldığı aktarmalı uçuştaki normalde uygulanmayan vize ile cezalandırmak son derece yanlıştır.

    beyefendinin durumuna çok üzüldüğüm için başlığı açma ve duyurma gereği duydum.

    edit: konuyu tam olarak bilmediğim için ve görme engelli beyin orada çok üzüldüğünü ve çaresizce birşey de yapamadığını gördüğüm için sadece sesini duyurmak istedim. tekrar söylüyorum görme engelli bir insanı hükumetler arası sorunlar dolayısıyla cezalandırma hususunu kabul etmiyorum. belki de bilet parasını tekrar biriktirmek için aylarca bekleyecek ve geç kalacak. bence özensiz de olsa sesinin duyurulması gerekiyor.

    dileyen ve yardımcı herkesle beyefendinin bilgilerini mesaj yoluyla paylaşabilirim.

    edit2: amacımı net bir şekilde anlatmama rağmen vize prosedürü ile ilgili erinmeden bilgi veren değerli userlara çok teşekkür ediyorum. ancak amacım beyefendi görme engelli olduğu için ve tedaviye gittiği için kendisi adına pozitif ayrımcılık talep etmektir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap