• 1952'de doğup 1995'te aids'ten dolayı vefat etti. abd'li siyahi beyzbolcuydu. gay olduğu ve bunu itiraf ettiği için türlü zorluklar yaşamıştı profesyonel kariyerinde.

    başlığını açma sebebim bunlar değil. profesyonel kariyerinde iz bırakmamış olması, onu tarihin önemli insanlarından biri yapmasına engel olmuyor. modern zamanların en bilinen simgelerinden birinin mucidi.

    kendisi beşlik'i bulan kişi. şu bildiğimiz çak bi beşlik evet. hani elimizi havaya kaldırıp parmaklarımız açık, avuç içimizi karşımızdakine dönük vaziyette tutarken, muhatabımızın da aynı şekilde karşılık verip havada ellerimizi çarpıştırmamız. ecnebinin high five dediği olay. bunun mucidi bu abimizmiş.

    socrates dergi'de enfes bir yazı vardı hakkında. hangi sayıydı hatırlayamadım. epeyi oldu. hatta yazarını da maalesef hatırlayamadım. caner eler idi muhtemelen. ilk sayfadaydı yazı sanki. yanılmıyorumdur umarım. müthiş yazıydı. ben yazınca etkili olmadı tabii. orijinalini bulsam üşenmeden yazıyı geçirirdim buraya. kısmet. bununla idare edeceksiniz artık. dur bari caner eler gibi bitireyim.

    glenn burke siyahi bir gaydi. ama yaşadığı dönem kadar kara değildi glenn. insanlığa bıraktığı miras belki hayaliyle örtüşmüyordu. ama o tüm insanlığa bir armağan bıraktı. high five!

    what a wicked game you played to make me feel this way
    what a wicked thing to do to let me dream of you
    what a wicked thing to say you never felt this way
    what a wicked thing to do to make me dream of you

    hoşçakal glenn, beyzbol belki bir gün seni unutacak ama her sevinçte seni taklit etmeye devam edeceğiz...
hesabın var mı? giriş yap