2513 entry daha
  • 2. sezondan sonraki (white christmas bölümünü tenzih ederek) en boktan sezonu 4. sezonu olmuş dizidir. ilk ve son bölüm hariç güzel olmuş diyebileceğim bir bölüm yok ki bu iki bölüm de burun farkıyla ortalama olarak sınıflandırılmaktan kurtuluyorlar. öncelikle söyleyeyim: dizinin netflixe geçişine karşı çıkmış muhafazakar kitleden değilim asla. hatta dizinin açık ara en iyi sezonunun 3. sezon olduğunu düşünürüm. ama netflix bu sezonu cidden batırmış. böyle yapacaklarına hiç yapmasalar daha iyi.

    --- spoiler ---

    öncelikle 2,3 ve 4. bölümler inanılmaz derecede türk filmine benzermiş. black mirror bu kadar duygusallık kaldırabilecek bir dizi değil. cidden dizinin en kötü bölümleri arasında bu üçü de. üzerlerinde fazla durmaya gerek yok.

    5. bölüm güzeldi ama bir back story falan gerekiyor kesinlikle. çok ama çok eksik bir bölüm. black mirrorsın sen verdiğin mesaj bir zahmet "robotlar kötü olabilir"den öteye gitsin. transformers mı izliyoruz black mirror mı belli değil.

    ilk bölüm aslında konsept, oyuncu seçimi, konu seçimi vb. bakımlardan çok başarılı ve en iyi bölümlerden biri olma potansiyeline sahip bir bölüm(dü). ama konunun işlenişi berbat ve inanılmaz mantık hataları, senaryo boşlukları falan var. cidden last jedi star wars filmleri için neyse bu bölüm de black mirror için o. gerçi last jedi demek ağır oldu baya hiçbir şey bir franchise'ın içine last jedi kadar çok sıçamaz. belki batman ve robin. ama yok lan last jedi daha berbat.

    son bölüm ise aslında güzel ama black mirrorın diğer bölümlerle karşılaştırıldığında ancak ortalama olabiliyor.
    --- spoiler ---
3034 entry daha
hesabın var mı? giriş yap