116 entry daha
  • canınız türk yemeği çekerse mutlaka bir yerlerde türk restoranı vardır ve adında illa ki "istanbul" geçiyordur. bunu arayabilirsiniz, o anlık can çekmenizi giderebilirsiniz.

    özellikle batı avrupa'da gerçekten yaya yoluna 2 metre bile yaklaşsanız duruyorlar, mit sanmayın hazırlıklı olun.

    yolda tok tutması için sürekli muz, kruvasan; ucuz olduğu için de hep mc donalds'tan yiyeceğiniz için kabız olabilirsiniz. kendinizce çaresine bakacağınız şeyleri yanınızda taşıyın. örneğin italya'da kefir yoktu. mal gibi kalakalmıştım..

    ayakkabınıza mutlaka dikkat edin. en rahat ayakkabınız hangisiyse onu giyin. yazın ortasında gidecekseniz ve de barcelona gibi sımsıcak, nemli bir yere gidecekseniz hava alan ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

    gideceğiniz yere daha önce gitmiş biriyle mümkünse birebir konuşun. yani blog falan okumayın. birinin tecrübesini dinlemek daha çok şey katacak size emin olun. o an insanın aklına daha yararlı şeyler gelince falan paylaşabiliyor, mantıklı.

    selfie çubuğu alın 5-10 tl'ye türkiye'den, avrupa'da çok pahalı. arkadaşım 8 euro vermişti. çok saçma.

    vaktiniz ve ingilizce'niz varsa yerli birini durdurup 'sizce bu şehirde görülmeye değer neresi var?' diye sorun. genel turist çeken yerlerin haricinde bildikleri ve görmeye değer yerler illa ki vardır. mesela herkes ayasofya'yı gezmesi gerektiğini bilir fakat otağtepe korusu'nu bilmeyebilirler. ben gittiğimde de turist yoktu zaten ama bence istanbul'un manzarasının harika göründüğü noktalardan biriydi. bu tarz bir şeyi yakalayabilirseniz sizin için harika olur.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap