• şu haberde görüleceği üzere cumhuriyet kadınları derneğinin öncülüğünde izmirdeki bazı kadınların altın günü yerine gerçekleştirdikleri etkinlik. bununla ilgili haberin tam içeriği şöyle:

    güzelbahçe’deki cumhuriyet kadınlar derneği üyeleri, ayın belirli günlerinde ev gezmelerinde, “altın” yerine “nutuk” götürerek, “nutuk okuma” seansları başlattı.

    kadınlar, konuk oldukları evde atatürk’ün eşsiz eseri nutuk’u bölümler halinde okuyor ve cumhuriyetin erdeminden, atatürk devrim ve ilkelerinden söz ederek, “nutuk okuma” günlerini tamamlıyor. ziyaret esnasında da kadınlar imece usulüyle yaptıkları, pasta ve börekleri çaylarını yudumlayarak yiyor.

    cumhuriyet kadınları derneği (ckd) güzelbahçe şube başkanı başkanı mesude öney, "arkadaşlarımla güzel ve verimli vakit geçirmek için böyle bir değişiklik yaptık. böylece hem bilgilerimizi hafızalarımızı tazeliyoruz, hem de toplanma etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. birlikte nutuk eserini okumak ve değerlendirmek çok keyifli oluyor. cumhuriyetimizin değerini daha iyi anlamak, onu her şartta korumak, atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak adına ayda iki kez yapmayı planladığımız nutuk okuma günlerini, daha sonra haftada iki kez cumhuriyet sevdalılarını dernek binamıza konuk ederek devam ettireceğiz. nutuk, türkiye’nin‘onur’ destanıdır. bu değerli eseri anlarsak, türkiye’yi de anlamış oluruz.” dedi.

    pastalı, börekli günlerin verimsiz geçebildiğini belirten ckd başkan yardımcısı güler bilgen,"şimdi bu günlerden kadınlar bıktı. yönetim kurulu olarak topluma yararlı bir şeyler yapma zorunluluğumuz var. “nutuk’u hepimiz okumalı, anlamaya çalışmalıyız. özellikle de bugün, onu okumaya çok ama çok ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. atatürk’ü daha iyi tanıma şansı veren bu değerli eseri mutlaka herkes gerekirse iki hatta üç kez okumalıdır. bu değerli eser, cumhuriyetin değerini neden korumamız gerektiğini çok açık ortaya koymaktadır.”dedi.

    dernek yönetim kurulu üyeleri, hatice güleç, figen evrenkaya, gönül ögreden, neriman kırmızı, filiz güleç, hatice bozkaya, nuray kavak, ferhan gülen ve havva kömen de, nutuk’un, aynı zamanda, bir önderin tarihin akışını nasıl değiştirebileceğini gösteren, ibret alınacak bir destan olduğunu belirterek şunları söylediler:

    “bu değerli eser, gelecek kuşaklar için bir yol göstericidir. geçmişini bilmeyen ulusun bireyleri geleceği için doğru kararlar veremez. nutuk, bize yakın tarihimizle ilgili bilgileri, vererek ışık tutmaktadır. öğreneceğimiz daha çok şey var. atamızın her bir sözü yaşadıklarımızla yeni değerler kazanıyor.”
hesabın var mı? giriş yap