• tam haliyle soyleyecek olursak turkiye'deki hukuk ogrencilerinin, fakultelerinin zayif mufredatlarindan dolayi 4 kusur yilin sonunda, kendi hukuk alanlari disinda pek de birsey bilmeyerek mezun olmasi durumu.
    burada tabii ki kendi cabalariyla mezuniyet oncesi veya sonrasi hukuk disindaki alanlarda da kendini ilerletenleri veya ogrencilerine hukuk disi konularda da ders almayi saglayan cok az sayidaki universiteyi elestirmek istemiyorum. ama bunlarin disinda kalan ogrenciler ve universiteler koca bir 0 sunuyor bize: bu insanlar hakim, savci, avukat olarak ulkeye hizmet verecekleri, bazi seyleri duzeltecekleri, halledecekleri beklentisiyle mezun edilirken, zaten batmis turk hukuk sisteminde bir de ulkeye ve dunyaya dair algilari sinirli, alanlari disindaki konulara dair anlayislari dar, farkli temalardaki aciklama kapasiteleri yoka yakin kisilerle karsi karsiya kaliyoruz.
    illahi de amerika'daki gibi once dort yillik bir hukuk disi programi okuyup sonra hukuk okuluna gecsin demiyorum. ama sormak lazim, 4 yil boyunca bilmem ne hukukuna giris, bilmem ne hukukundan cikis dersleri disinda hicbir ek konuda ogrenim gormeyen ve yuzlerce kisilik siniflarda, cok kisitli entellektuel angajmanlarla yetisen hukuk fakultesi ogrencileri mezun olunca bireysel gelisimlerinin neresinde olacak? buradaki elestirim, aslinda hukuk ogrenimine diger alanlara gore daha onem vermemden de kaynaklaniyor, dolayisiyla o acidan tepki cekmeyecegimi dusunuyorum.
    yillarca en dusuk puanlarla ogrenci alan ve vasat hukukcular yetistiren turkiye'deki hukuk fakulteleri artik hazir puanlari da yukselmis ve daha kaliteli ogrencilere sahipken, kesinlikle siyaset bilimleri, tarih, sosyoloji, cevre, tip, vb. alanlarda da ogrenim boyunca dersler sunmali, gerekirse hukuk 5 yila cikarilip ogrenciler hukuk disinda hicbir sey bilmeyen mezunlar olmaktan kurtulmali.
hesabın var mı? giriş yap