• yakıtı, her seferinde farklı fiyattan almamıza sebeptir.

    akaryakıtı, enternasyonel markalı istasyonlardan daha ucuz satan işletmeler oluyor.

    bu işletmelerde fiyat, akaryakıtın zamdan önceki fiyatından da aşağı olabiliyor.

    yakıt konusunda hiç de hassas olmayan araçlar kullandığımdan, kendim de yağ, yakıt konusunda marka dert etmediğimden, bu az tanınır işletmelerin ucuz yakıtını kullanır, hatta yakıt alımını, bu istasyonlara denk gelecek şekilde güzergah belirleyerek yaparım.

    yakıtı ucuza alırım, daha doğrusu ucuza aldığımı sanıyordum ki jeton düştü. şöyle ki;

    bu yakıt fiyatlarını ortalama üç ay falan geriden takip ediyormuşum. pahalı diye burun kıvırır almadığım yakıt fiyatı, kısa sürede ard arda zamlanıp, ucuz varsaydığım rakama geliyor.

    yani mazot 5.00 iken ben 4.69 gibi alınca kendimi akıllı sanıyor, iki üç ay sonra mazot 5.15 olup, ucuz satılan yerden 4.99'a alınca seviniyordum.

    yani kendi çapımda, akaryakıt zamları ile başetmenin yolunu bulmuştum. kafa basmıyordu ki, iki ay önce " o paraya mazot mu alınır amk" dediğim fiyata mazot almak için güzegah değiştiriyor, o fiyata aldığım için seviniyordum bir de. mallık işte.

    akaryakıt zamları ile ilgili diğer başlıklarda hep neden kimse ses çıkartmıyor bu zamlara şeklinde soruluyor, bir tür boykot falan bekleniyor ama olmaz o boykot.

    kimimiz bilinmedik yerlerden ucuz alıp uyanık olduğumuzu sanıyoruz, kimimiz kaputu açınca motor nerede diye arayacağı düdük kadar motorlu araçlarla az yaktığını sanarak dolaşıyor, kimimiz araba kullanımına ufak sınırlamalar getiriyor. herkes bir yol bulmuş, zamdan az etkilendiğini düşünüyor.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap