5 entry daha
  • hüzünlerimi astım zümrüt yeşili yapraklara ve kahverengi diri dallara, salkım salkım topladım önce cehennem alevinden rengini almış gül kurusu habbeleri, ezdim, öğüttüm, suyunu sağdım; güneş yanığından sonra.

    onbinlerce yıllık bir mayaya yatırdım, sabrettim telaşlı bir bekleyişle, gözlerimde ışıltı ile... demlendi beklenen, demlenmeye hazır ben, kadehime aktı asırlık katreler, tütün yaktım, kulağımdan dibime tınılar yağdırdım. girdim sanat musikisinden, çıktım ahmet ağabey'in, nereden bileceksiniz'inden, feyruz ile li beyrut oldum, oum khalsoum ile enta omri'ye boyandım, mohsen namjoo ile kervancıya ey sareban dedim, ardından toranj dedim... yudum yudum içtim, pembe bir içim, eridi dersin bedenim zihnim, yağmur gibi yağdı çileler, içime doluştu milyon kareler, doldu her bir yanım şarap kokulu iblisler, sırtını döndü nur yüzlü melekler.

    bitti kırmızı arzu kâsidesi, kadehlerce sarhoşluk şişesi, sonra dedim kendime: bu gece bağ bozumu mevsimi.

    ismi beyaz, kendi altın sarısı bir umman. düştü içine kırmızı dudaklarım, katrelere aç dilim damağım. tütün yaktım, tınıları nefes nefes çektim içime, gazap katre katre doldu içime. şiir yazdım kağıda, vazgeçtim, düzyazıya geçtim, küfür ettim içimden, edebimi muhafaza ettim kendimden ve sözcüklerimden. yaktım tutuşturdum yazdıklarımı, sözcükler oldu faili meçhul maktul!

    ağır oldum bir dağ gibi, başım dumanlı dağ cudi, zihnimde bir umman vadisi. savruluyorum dalga dalga ummanda, hadi elini uzatsana. öpeyim seni bileğinden, el pençe dururum istesen. sen öp beni boynumdan dilersen, dudağın bıçak olsun boynum kurban, dudağınla kes boynumu ey canan. kulaklarımda şimdi onlarca enstrüman tınısı, gel ak kulaklarımdan, gerisi çocuk masalı. ol varlığınla bir acem kızı, yola çıkayım anca varırım, evin senin kaf dağı ardı.

    üç tutam kahve siler sarhoşluğun âlametini, ince bir toprak buğusudur senden gerisi. toprağım, esmer ve kavruk, tohum ol düş bağrıma, sularım göz yaşlarımın damlalarıyla; filizlenir koca bir çınar olursun, gölgende sırtımı okşar, açılan kollarıma yâren olursun. yâren dedim de yoldaşımsın sen, yolu istimlak etmesin gudubet zaman ve kısmet denilen angut!

    sarhoşun okunmaz mektubu; çakır olmak gibisi var mı?
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap