772 entry daha
  • öncelikle, ön not olarak: k. k.'nın, eğer kaybetmesinin çok ciddi riskler taşıdığını düşünmez ise, ilkelere görece uygun bir seçim için çaba göstereceğine inanıyorum. ki, ümit kocasakal da böyle bir düşünceyi getirecek biri gibi gözükmüyor.

    ikincisi; kendisine saygım var, sevmek ya da sevmemek için ise bir sebebim olmasa bile görüşlerine güveneceğim arkadaşlarımın bir kısmının sevgisi de var. öyle ise, "olursa hayırlı olsun" demek düşer bana. ancak, üzülerek, bu seferlik değişimden değil de, statükodan yana kalacağım - değişimin de karşısında olmaksızın, tabii.

    üçüncüsü; eğer ki kendisi olur da seçimi kazanırsa, saygı ve hareketlerine göre sevgimi elbette ki kazanacak olmakla birlikte, k. k.'nın öne çıkardığı siyasi çizginin -ki bunun da baştan başa tartışmalı olduğunu kabul ediyorum- benim önceliklerime daha uygun olduğu gerekçesiyle, partinin politikalarının beni temsil etmekten uzaklaşacağı önyargısına da sahibim. savunulması gerektiğini düşündüğü çizgileri elbette savunacak; ama çoğu çizgi konusunda da muhtemelen ortak fikirde olsak da, sanıyorum ki önceliklerimiz farklı olacak - ki, önyargımın hem sebebi, hem de sonucudur bu.

    kısa ve öz şekilde: kendisine başarılar diliyorum, bir vatandaş olarak; hayırlısı ne ise o olsun.
340 entry daha
hesabın var mı? giriş yap