797 entry daha
  • birisi acilen elindeki navigasyon cihazını ümit hoca'ya ulaştırsın. anlaşılan o ki ümit hoca adresi tam bulamamış. vatan partisi yerine yanlışlıkla chp'de almış soluğu.

    ben ümit kocasakal'ın chp'ye bırak genel başkan olmasını, aday olabilecek kadar imza toplayabileceğini bile düşünmüyorum. eğer aday olmayı başarabilirse chp'ye dair umutlarım iyice azalmaya başlar. ümit hoca'nın es kaza başkan olması durumunda ise chp ışık hızıyla yüzde 10'luk bir parti haline gelir. cumhurbaşkanlığı seçimi de daha ilk turda değil, hemen bugün sonlanmış olur. seçime bile gerek kalmaz. tayyip erdoğan hemen yarın yeminini eder, 2024'e kadar da devam eder.

    ümit hoca chp'de daha önce denendi. adı deniz baykal'dı. meydanlarda esip gürlerdi. allah için hitabeti de çok kuvvetliydi. aldığı oy ise yüzde 20'yi geçmezdi. hem de o zamanlar seçimlerde devlet baskısı bu kadar ayyuka çıkmamıştı. buna rağmen yüzde 20'yi geçemezdi. yani o zamanın yüzde 20'si bugünkü baskıları düşündüğümüzde yüzde 15'e denk gelir. o yüzden chp'nin aynı hatayı yapacağını zannetmiyorum. yoksa ulusalcılar dışındaki bütün sol fraksiyonlar chp'den kopar. partide sadece ulusalcılar kalır. diğerleri ise başka bir partiye gitmezler ama sandığa da gitmezler. chp küçülür. akp nasıl liberali, muhafazakarı, türk-kürt milliyetçisini kendi partisinde eritip iktidar olmayı başarabiliyorsa
    chp de aynı şekilde en azından bütün solu kendi bünyesinde toplayabilmelidir.

    işin bir diğer boyutu da kıdem meselesi. partiye yıllarını vermiş, teşkilatlardan yetişmiş bir sürü insan var. bu insanlar dururken henüz birkaç yıllık parti üyesi ümit kocasakal delegelerin desteğini bulamaz. tepeden inmeci bir yaklaşımı kimse kabul etmez. ''hele bir soluklan yeğenim'' derler adama. bizim bakkal bile bu adamdan daha eski chp üyesi. bu emekçi insanlar ümit bey'in gökten zembille inmesine izin vermezler. hele muharrem ince gibi bir gerçek varken.

    ayrıca ümit kocasakal'ın bugünkü konuşmasında chp il başkanını eleştirmesi de stratejik bir hataydı. hedef küçültmekti. bir kere senin talip olduğun koltuk istanbul il başkanlığı koltuğu değil ki. ülkeyi yönetmeye talipsin. ama bir an karşımda sürekli chp'ye laf sokan bekir bozdağ var zannettim.

    mhp nasıl bugün akp'nin sağ koluysa, ümit kocasakal da chp'yi akp'nin sol kolu yapar. yani kısacası bu adaylık ölü doğmuştur. ışıklar içinde yatsın.
315 entry daha
hesabın var mı? giriş yap