79 entry daha
  • yine çomarların mal mal yorumlarına şahit olduğumuz dizi. arkadaş herhalde böyle bir topluluk türk milletinin yıllar boyunca başka milletlere çektirdikleri yüzünden allah tarafından bela olarak bize sunulmuş. öyle ki üç gün önce adnan menderes’i lider belleyenler şimdi de ama o da chp’liydi diyebiliyor. o yetmiyor, umarız tarihe uygun bir anlatılm olur diyenlere vatan haini falan diyorlar.
    bu ahmak tayfa sanıyor ki tarih boyunca türk büyükleri 2000’ler sağcısıyla aynı kafadaydı. kardeşim hepsi bu coğrafyanın insanının atasıdır, ceddimizdir. sevdiklerimiz olur sevmediklerimiz orası ayrı lakin ertuğrul gazi’den başlayıp osmanlı ile devam ettirdiğin dönem dizilerinde o döneme ait figürleri kullanırken kendi sığ sağcı süzgecinden geçiriyorsan, ahmak da çomar da mal da sen oluyorsun.
    bu tayfa muhteşem yüzyıl ilk yayınlandığında, işte at sırtında ömrü geçen padişahın haremi anlatılır mı, adamı sapık gösteriyorsunuz diye çıldırıyordu. sanki adama yalandan kadın uydurmuşlar, sanki tarih dizisi çekeceksen savaştan başka bir şey konu edinemezsin gibi. hoş muhteşem yüzyıl da tarihe süper bağlı kalan bir dizi değildi de işte başlangıçtı en azından. ben bu tiplerin zihniyetini göstermek için örnek verdim.
    tarihi karakterleri konu edinirken tarihe de bağlı kalarak anlatmak elzemdir. senin hayalindeki gibi anlatıyor diye doğru olmuyor, gerçekliğe bağlı kalınmasını talep edenler de vatan haini olmaz. sizi üzmek gibi olmasın -hatta olsun- çomar zihniyete sahip olup da tarihe övünülecek izler bırakan kişiler bulmak zor.

    vallahi şu doblolu osmanlı evlatları yüzünden insan dininden milliyetinden tarihinden soğuyor.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap