9 entry daha
  • hazarlar'ın yıkımına destek verdiler. bu yıkımın 100 sene sonrasında hazarlar'ın yancısı denilebilir oğuz yabgu devleti'nin subaşısı selçuk'un ardıllarına kostantinapolis'in doğusunda, koca anatolia yarımadasındaki neredeyse tüm topraklarını kaybederek hak ettiklerini buldular. sonrasında selçuklar'ın ardılları osmanlılar'a geri kalanı da kaybederek tarihin sayfalarına karıştılar. böylece balkanlar üzerinden kuzeye attıkları yumruk iran üzerinden doğu güneydoğu yönünden geri dönmüş/tepmiş oldu, ahahaha terör bir bumerangdır, deliyürek seyretselerdi bu tuzağa düşmezlerdi.*

    trollük bir kenara 1000 yıldan uzun süre ayakta kalmış bir medeniyettir, tapınak formundan, klasik sanat müziğine, toprak sisteminden, din devlet ilişkileri üzerine pek çok alanda mirasçısı olduğumuz halde; üzerine çok az meraklandığımız, çok az bilgi sahibi olduğumuzdur.

    ve bizans değildir, bizans imparatorluğu hiç değildir. şanlı nea romadır, 7. yüzyıla kadar yeni roma sonrasında da doğu roma imparatorluğudur amk! bu bizans lakırdısını ortaya atan yabuşaklar önce dönüp kendi devletlerine baksınlar. kutsal roma-cermen imparatorluğu ne kutsaldı ne de romaydı.

    trollemeyle başlayıp ciddiyete uğrayıp trollemeye avdetle biten entry yapı olarak metallica orion’ın iskeletini baz almış, ayrıca bahtiyarım.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap