90 entry daha
  • not: işbu entry yanlış anlaşılmasın, yahudi sevicisi ya da hater'ı değilim. yalnızca 3. bir kişi olarak kişisel görüşlerimi ve akademik kaynak görüşlerini içermektedir.

    yahudiler genel anlamda gerçekten üstün zekalıdırlar. ancak bu iş "armut piş ağzıma düş" şeklinde gökten gelmemiştir. nasıl olduğunu biraz inceleyelim;

    yahudiler, 1948 yılında filistin'den toprak bölünerek israil adındaki ülkelerini kurmuşlardır. bu çözüm arapların hoşuna gitmemiş, hatta takip eden yıllarda konu yüzünden birkaç savaş söz konusu olmuştur. yeni kurulan devletten rahatsız olduklarından dolayı sürekli toprakları işgal etmeye çalışmışlardır.

    yahudiler, birbirlerine et ve tırnak gibi bağlı olan bir millettir. bu özellikleri onları yıllardan bu yana kenetlemiş ve hep birlikte başarılı adımlar atmalarına sebep olmuştur. "toplum" ve "millet" farklı kavramlardır. toplum dediğimiz kavram, bir yığın insanın birbirine tahammülü olmadan bir arada yaşamak zorunda olmasından gelmektedir. ancak millet, birbirini koruyan ve yücelten bir kavramdır. yahudilerde bunu görebiliyoruz.

    israil devleti kurulmadan önce bütün başarılı yahudiler avrupa'da, amerika'da yaşamaktaydı ve çok başarılı şirketlerde çalışmaktaydı. sözün özü, hepsi donanımlı insanlardı. ülke kurulduktan sonra hepsi kendi ülkelerine dönerek, önceden çalıştıkları ülkelerde öğrendiklerini çabucak kendi ülkelerine adapte edebilme şansı buldular. yani şöyle bir ülke hayal edin: siz laboratuvarda çalışma yaparken "bu nedir be gacım yoww" gibi bir cümle kuracak hiç kimse yok. herkes birbirinden donanımlı. bütün bu sebepler yahudilerin her geçen yıl daha da güçlenmesini sağlamıştır.

    fakat asıl sorumuz neydi, bu insanlar "nasıl" böyle üstün zekalı? doğuştan mı geliyor?

    cevap: hayır. bu ırkın üstün zekası doğuştan geliyor fakat "came out of nowhere" şeklinde değil. her şey planlı. nasıl olduğuna göz atalım:

    eğer dikkat ettiyseniz sınıfınızdaki başarılı öğrencilerin ya da çok başarılı olmuş milyarder dahilerin genelde gözlüklü olduklarını görürsünüz ve çoğunun sıkıntısı da miyoptur, yani uzağı görememektedirler. miyop dediğimiz olay göz bebeğinin olması gerektiğinden fazla büyümesinden kaynaklanmaktadır. göz bebeğinin fazla büyümesini kontrol eden gen, beynin neokorteks denilen bölümünün büyüklüğünü de kontrol etmektedir. bu da, başarılı ve zeki insanların neden genelde gözlük taktığını bize bir nevi açıklamış oluyor.
    2. kaynak

    bütün ırkları karşılaştırdığımız zaman en çok miyopluğa sahip olan ırk aşkenazi yahudileridir. aşkenaziler, 4 etnik gruptan bir tanesidir. nobel ödülünü kazananların, satranç dahilerinin, en üstün matematikçilerin ve en başarılı uluslararası briç oyuncularının büyük çoğunluğu aşkenazi yahudilerinden oluşmaktadır. bu saydığım alanlar genellikle bir ırkın entellektüel başarılarını ölçmek için kullanılan alanlardır.

    yahudiler, dünya popülasyonunun yalnızca %0.2'sini oluşturduğu halde forbes'un 400 kişilik en zengin listesinin %10'unu oluşturmaktadır. bunların da %10'u en başarılı ceo'lardan, %30'u da nobel ödülü kazananlardan oluşmaktadır.1901 ile 1985 yılları arasında verilen 541 nobel ödülünün 91'i yahudiler tarafından kazanılmıştır. avrupalıların kazanma oranı 100 milyonda 75 iken, yahudilerde bu oran 100 milyonda 667'dir.

    amerikalıların kazandığı (2008 yılına kadar) 200 nobel ödülünün 62 tanesi yahudiler tarafından kazanılmıştır, bu da %31 gibi bir orana tekabül etmektedir.
    almanların kazandığı 89 ödülün 21'i yahudidir. alan ödülü kazanan her 7 almanın 3'ü, her 16 matematikçi amerikalının 6'si yahudidir. nobel ödülü kazanan ekonomistlerin %45'i de yahudidir.

    uluslararası briç oyuncularının 156'sının 55'i yahudidir, rus satranç oyuncusu büyükustaların %44'ü, gary kasparov ve boby fischer da dahil olmak üzere yahudidir.

    peki bu işi nasıl başarıyorlar?

    zulüm ve ayrımcılık hipotezi: yahudiler yüzyıllar boyunca daima dışlanmıştır. bu durumda, "survival of the fittest" yani en güçlü olanın hayatta kalma prensibi süregelmiştir. hayatta kalan yüksek iq'ya sahip yahudiler, torunlarına bu genleri aktarmayı başarmışlardır. yahudiler, bunca zaman bir ülkeye sahip olmadıklarından dolayı göçebe olarak yaşamak zorunda kalmışlardır. bu yüzden paraya değer verirler ve nasıl kullanacaklarını çok iyi bilirler. dolayısıyla, banka sektöründe birçok yahudiye rastlamamız da bir tesadüften ibaret değildir.

    genetik olarak aktarılan zeka teorisi: aşkenazi yahudilerinin ebeveynleri yüksek derecede zekaya sahip olduğundan dolayı çocuklarını da bu yönde besin değeri yüksek ve akıllıca beslediklerinden dolayı gelcek nesillere de kendi sahip olduklarını aktarabiliyorlar.

    güçlü aile ve ırk ağı teorisi: daha önce de bahsedildiği gibi, uzun yıllar boyunca ayrımcılığa maruz kaldıklarından dolayı bu durum onları birbirine kenetlenmiş hale getirmiştir. dolayısıyla birbirlerine her konuda yardımcı olup geniş bir networke ulaşmalarını sağlamışlardır.

    a.godley'nin şans teorisi: adından da anlaşılacağı üzere a. godley tarafından ortaya atılmış teoridir. bu teoride, yahudilerin tarih boyunca süregelen olaylar silsilesinde bütün faktörler onların başarılı olmaları yönünde gelişmiş ve bu bağlamda şans onların tarafında olduğu için başarıya ulaşmışlardır.

    kaynak
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap