17 entry daha
  • buradaki çörek otu hikayesi (ya da anisi) 2001 yilinda yasanmis bir olaydan alinmistir. olayimizin kahramani asliyok hanima anisini paylastigi için tesekkür ederiz.

    kahramanimiz bir is seyahatinden cumartesi ögleden sonra dönmüstür. yasadigi sehirin çok uzaklarindan geldiginden hava degisimine alismaktadir ki telefon çalar... sevgilisidir arayan, sesi aglamakli... "annem.. artik yok" der. "vasiyeti dogdugu yerde gömülmek, gelir misin benimle?" kadincagiz ne yapsin peki der. 500 km yol yaparlar o gece arabayla. bir akdeniz bölgesi sehrine gelirler, karasal iklimli. soguk.. kuru.. sevgilisi der ki teyzemin evine gidecegiz. ve giderler. ceset bir odada yatmaktadir. asliyok hanim, büyük sehir insani… ölüyle, cesetle bu kadar hasir nesir olmadigindan bir parça çekimser, sevgilisinin onu biraktigi yerde durmaktadir. herkes yabanci, etrafinda bir sürü kadin, miril miril dua okumakta, ah ah.. ne kadar iyi bir kadindi, seni de severdi a kizim demektedir. kadin ilk defa gördügü kisilerin « seni de severdi » sözlerine takilmistir, dedikodu ha diye geçirir aklindan. sonra teyze gelir ve gel hanim kizim der. hanim kiz da gider ve bir odaya girerler, ölüm çok dogaldir onlar için, cesetle hasir nesir olmak... cansiz vücut yerde yatmaktadir, üstü beyaz çarsafli. birden teyze açiverir çarsafi.. hanim kizimiz saskin ne yapacagini bilmez, bu manzara rüyama da girer diye geçirir aklindan. dokunmayacak misin der teyze, çüs artik diye içinden geçirir asliyok hanim. nasil geçistirir bilinmez, geldigine bin pisman, nerededir pesinden sürüklendigi kisi, neden onu annesiyle birakmistir, ölü görmek istemiyordur.

    kadinlarin oturdugu yere gider mecburen. bir kadin gelir aç avucunu der, bir avuç çörek otu… oku bunlari bakalim der kadin. kahramanimiz okumaktan uzaktir, en son ortaokulda okumustur dua. hiç bir dua gelmemektedir aklina, « arabofobik » … ortaya bir tepsi konulmustur, okuyan okunmus çörek otlarini ortadaki tepsiye koymaktadir, ne olacagi ne yapilacagini bilmeden kahramanimiz çörek otlarindan bir çogunu ceplerine çantasina sikistirir, okunmamislari okunmus gibi ortaya da koymak istemez nedense…

    2005.
    hala ve nadiren…. oradan buradan çörek otu çikmaktadir.` :pasakli` okunmamis, ölümser anili, siyah siyah…

    kurabiye üstüne yakisan bir tattir kendisi ama ölümü çagristirdigi için bazi kimseler nedense yememeyi tercih ederler.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap