57 entry daha
  • türk müzik tarihindeki ilk elektronik albümdür.

    özlem tekin'in kariyerini başlatan albüme göre oldukça fazla riskler taşıyan albüm olmuştur. üstelik bunu 2. albümde denemesi belki de kendi kariyeri açısından handikap bile oluşturmuş olabilir.

    şu an bile alınıp dinlendiğinde (ki dinlenemiyor açıkçası çünkü ne spotify ne de fizy'de var albüm.) sanki günümüzde yapılmışçasına o taze soundu veriyor, ki şu anın türkiye'sinde bile birkaç boy büyük gelebilecek düzenlemelere sahiptir.

    albümle alakalı pek bilinmeyen şeylere gelelim;

    *albümü yapacak, özellikle bu soundda albümü 1997-98 yılında bir prodüktör ve şirket bulmak haliyle zordu. bulundu lakin özlem tekin'in ilk şirketi devam anlaşmalarından ötürü albüm hakkını fes etmedi. bu durumda peker müzik ve istanbul plak arasında uzun bir mahkeme süreci yaşandı ve bazı bedeller özlem tekin'in direkt cebinden ödendi.

    *albüm kartonetini okuyanlar görmüştür. özlem'in birkaç arkadaşına, "beni insan içine çıkarıp, giydirdiğiniz ve zor günlerde yanımda olduğunuz için teşekkür ederim..." minvalindeki açıklamanın sebebi; hep albüm sürecinin öncesindeki şirket bunalımı, hem de albümü kaydederken ki piyasadan aldığı bu albüm tutmaz, hata yapıyorsun, kariyerini mahvedeceksin" şeklindeki açıklamalardan kaynaklanıyor.

    *albümde hiç canlı ses kullanılmamıştır. (tabii özlem'in sesi dışında). şarkılarda duyulan gitar, flüt ve davullar tamamen elektronik ortamda yazılıp kaydedilmiştir.

    *albümün çıkış parçası bahar, belirli süre sonrasında televizyonlarda yasaklanan bir klibe sahiptir. bu klip, özlem'in yasaklanan 3.klibidir. aynı akıbeti, ilk albümden duvaksız gelin ve herkes şanslı doğmuyor şarkıları da yaşamıştır. özlem tekin'in son yasaklı klibi ise, son albümü kargalar'ın çıkış şarkısı kargalar'dır.

    *albümün lokomotif şarkısı yol klibi ise mtv klibinde prime-time zamanında yayınlanan birkaç türk klibinden biridir.

    *albümdeki duvar şarkısı, özlem tekin'in piyasaya girmeden önce, özellikle volvox döneminde yaşadığı riyakarlıklar için yazmıştır.

    *albümdeki paparazzi şarkısı ise özlem tekin'in kime ne albümündeki büyük başarısından sonra türk medyasının nasıl üstüne gelip devamlı yaşantısını taciz etmesiyle alakalı bir şarkı.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap